Dramele oamenilor prinsi sub zapada: "Am stat sase ore cu sotia moarta in masina"

Ultima actualizare: 16-12-2012 02:57

Viscolul puternic a inghitit Oltenia, cu sute de oameni ramasi in mijlocul urgiei de vant si gheata. N-au crezut ca vor mai apuca ziua vii si s-au rugat in fiecare minut sa vina cineva sa-i salveze.

Unul dintre ei avea in microbuz trupul sotiei moarte si a stat aproape sase ore in camp, pana cand drumul a fost curatat de un utilaj care a razbit prin troiene.

Au fost ore de groaza pentru cei prinsi de urgie. Multe utilajele plecate sa le curete drumul s-au blocat si ele in nameti, ca niste jucarii stricate.

La 50 de kilometri de Craiova, in apropiere de comuna Giubega, a fost prins de viscol si un barbat ce insotea sicriul cu sotia sa decedata.

Sofer blocat in zapada: "Am sotia moarta, e in masina. Si, uite, stau si astept de la ora 2:00. Stau si nu pot sa ajung in Bailesti. Maine am inmormantarea, la ora 12:00. Stau cu sotia moarta in masina, ca nu pot sa ajung la Bailesti".

Soferul unui microbuz plin cu pasageri, blocat in sudul judetului, a cerut si el disperat ajutor.

Sofer blocat in zapada: "Suntem blocati de 6 ore. Nu ne-am miscat niciun metru. Stam si murim acolo, nu mai avem motorina. Eu sunt cu un microbuz plin cu oameni. Avem o persoana careia ii este rau in masina. E o femeie la vreo 40 de ani. Probabil din cauza frigului i-a venit ameteala".

Miercuri seara, in apropiere de Segarcea, se formase o coloana de zeci de masini. Ramasi fara alimente si combustibil oamenii asteptau, zadarnic, sa fie ajutati cumva.

Unii s-au temut ca nu vor mai ajunge vii acasa.

In cele din urma drumul a fost deblocat, iar oamenii au reusit sa plece spre casa.

Un elicopter SMURD a intervenit la Goesti, in judetul Dolj, pentru a salva o femeie gravida si un bolnav de 80 de ani.

Si in judetul Olt a fost prapad. Intre Caracal si Corabia peste 350 de oameni au ramas blocati mai bine de 30 de ore in mijlocul furtunii.

Doi copii au fost dusi in cea mai apropiata localitate ca sa nu inghete de frig. O ambulanta in care se afla un pacient cu hemoragie toracica a ramas si ea inzapezita, dar un utilaj a reusit sa o scoata din nameti.

Printre cei ramasi captivi se afla si o femeie gravida. Ea si sotul ei au asteptat o zi si o noapte in masina pana cand drumul a fost curatat.

Si la aceasta ora intre Caracal si Corabia muncitorii se straduiesc sa curete drumul.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO