Drama trăită de o asistentă medicală, infectată cu bacterii în spital

10-08-2017 16:45

O asistenţă de la Serviciul de Ambulanţă Gorj trăieşte de două luni o adevărată dramă.

Colegii săi medici au fost la un pas de a-i amputa un deget de la picior, după ce s-a ales cu trei infecţii în urmă unor intervenţii făcute la Spitalul de Urgenţă din Târgu Cărbuneşti.

Joi, femeia, care suferă de gută, le-a cerut explicaţii. A fost însă asigurată că nu există în spital nici un fel de pericol şi că probabil, s-a îmbolnăvit de la bocancii pe care i-a purtat în timpul serviciului.

Adriana Preda suferă de gută de mai mult timp, iar în luna iunie, pentru că nu mai suporta durerile, a apelat la colegii săi din cadrul spitalului Târgu Cărbuneşti pentru o intervenţie la degetul mare de la picior. Spera să scape de dureri, însă lucrurile s-au înrăutăţit. A stat acasă câteva zile, timp în care şi-a schimbat singură bandajele, după care a mers la Craiova, unde medicii i-au comunicat că trebuie să îi amputeze degetul întrucât este infectat cu trei bacterii de provenienţă spitalicească.

Adriana Preda, pacientă: "Am avut o experienţă urâtă, de două luni, în primul rând că nu mi se punea un diagnostic de certitudine, nici acum nu ştiu ce am, şi bacteriile pe care le-am luat. Sunt trei, nu una, şi pentru care lupt în continuare, iau antibiotic."

Dr. Roxana Ionescu, medic de urgenţe: "Îmi pare rău sincer că e colega mea, o cunosc de atâta timp, dar să se facă nişte acuzaţii de genul ăsta mi se par nefondate- poate fi de la bocanci că zice că îi va duce la analize - e posibil, deşi nu cred."

Conducerea spitalului respinge acuzaţiile, deşi Direcţia de Sănătate Publică Gorj a confirmat că nu există unitate sanitară fără bacterii.

Dr. Marius Boeriu - şef DSP Gorj: "Au fost transmise de la începutul anului defalcat până acum un număr de 6 infecţii pe diverse secţii ale spitalului orăşenesc de urgenţă."

Dr. Constantin Târziu, director Spitalul de Urgenţă Târgu Cărbuneşti: ”Nu avem nici zero, dar nici maxim pentru că am prevăzut aceste lucruri şi am discutat cu medicii la raport şi le am spus că aceste infecţii pot exista în orice spital din lume, nu din Cărbuneşti, din Gorj sau ţară asta.”

Asistenta este în continuare în concediu medical şi speră ca spre sfârşitul lunii să se însănătoşească pentru a putea reveni la serviciu.


VIDEO PROTVPLUS.RO