Două trenuri, deraiate duminică. Unul la ieșirea din Gara București-Obor. Traficul feroviar este oprit

13-09-2020 14:48


Tren deraiat în judeţul Olt

Un tren de călători a deraiat duminică după amiază pe ruta Bucureşti Obor – Pantelimon iar un marfar între staţiile Reşiţa Nord – Caransebeş.

Traficul feroviar este blocat pe aceste două sectoare, iar echipele de intervenție ale CFR repun vagoanele pe șine și evaluează pagubele.

Reprezentanţii CFR, citați de news.ro, au anunţat că traficul feroviar este blocat, duminică după-amiază, pe ruta Bucureşti Obor - Pantelimon şi între staţiile Reşiţa Nord – Caransebeş, din cauza deraierii de vagoane din compunerea a două trenuri, un tren de călători R 8023 şi un tren privat de marfă.

Potrivit CFR, circulaţia trenurilor este închisă pe relaţia Bucureşti Obor - Pantelimon şi retur, după ce primul vagon din compunerea trenului de călători R 8023 a deraiat de la un boghiu, la ieşirea din staţia Bucureşti Obor.

În aceste condiţii, oficialii companiei au decis ca trenurile care aveau plecare din staţia Bucureşti Obor pentru direcţia Constanţa, să aibă ca staţie de plecare şi sosire Gara Bucureşti Nord, până la finalizarea operaţiunilor de intervenţie pentru repunerea pe şină a vagonului deraiat şi retragerea garniturii în staţie.

Traficul feroviar este blocat, duminică după amiază, şi pe relaţia Reşiţa Nord - Caransebeş, din cauza deraierii, la intrare în halta Cornuţel Banat, a 12 vagoane şi răsturnarea unui vagon, din compunerea unui tren privat de marfă.

„Trenul care aparţine operatorului privat de marfă Tim Rail Cargo, avea în compunere 25 de vagoane încărcate şi circula pe relaţia Reşiţa Nord - Slatina. Menţionăm faptul că în cazul acestei deraieri, în perioada necesară operaţiunilor de intervenţie pentru repunerea pe şină a vagonelor deraiate şi a vagonului răsturnat, SRCF Timişoara va asigura transbordare auto pentru trenurile de călători, pe relaţia Reşiţa Nord – Caransebeş” a transmis CFR într-un comunicat de presă.

Lucrătorii feroviari din cadrul Sucursalelor CF Bucureşti şi Timişoara, pe raza cărora s-au înregistrat cele două evenimente folosesc trenuri de ajutor cu vinciuri hidraulice, pentru repunerea pe şină a vagoanelor, după care vor verifica starea liniei pentru a face eventuale remedieri din punct de vedere tehnic, proceduri necesare pentru redeschiderea traficului feroviar în condiţii de siguranţă, menţionează sursa citată.

Sursa: StirilePROTV

VIDEO PROTVPLUS.RO