Două contabile din Galați, cercetate. În doi ani s-au ”evaporat” 620.000 de lei

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Vineri 13 Iulie 2018 16:39
Categorie: Actualitate

Contabilele de la două scoli din Galaţi sunt cercetate de poliţişti după ce ar fi băgat mâna zdravăn în bugetele celor două unităţi de învăţământ.

Un audit al primăriei a scos la ivala faptul că, în doi ani de zile, ar fi creat un prejudiciu de nu mai puţin de 620 de mii de lei. Contabilele încheiau documente prin care cumpărau fictiv, sau la preţuri exagerat de mari, diferite produse sau servicii pentru cele două şcoli. Toate erau achiziţionate de la firma administrată de soţul uneia dintre contabile.

Poliţiştii de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Economice au făcut patru percheziţii domiciliare, pentru a proba infracţiunile comise de cele două contabile, de 39 şi, respectiv, 43 de ani. Aşa a reieşit un prejudiciu de nu mai puţin de 620 de mii de lei, în intervalul 2012-2014. Banii au fost cheltuiţi pe materiale sanitare şi de curăţenie, pe produse de papetărie, materiale de construcţie - toate cumpărate la suprapreţ de la firma soţului uneia dintre cele două contabile.

În momentul în care au apărut primele suspiciuni legate de viramentele bancare pe care le făceau cele două angajate, una dintre ele şi-a dat demisia, iar cealaltă a fost suspendată.

Prof. Doina Enache, Scoala Nr. 17, Galaţi: "Doamna nu mai lucrează în instituţia noastră din 2014. Nu are niciun fel de relaţie contractuală cu şcoala noastră."

Prof. Mioara Enache, inspector şcolar general ISJ Galaţi: "De la vremea respectivă au fost suspendate şi, bineînţeles, dacă se stabileşte vinovăţia acestora, fără îndoială că nu mai pot funcţiona în unităţi de învăţământ."

Totul a ieşit la iveală în urma unui audit făcut de primăria Galaţi. Poliţiştii continuă cercetările pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare, complicitate la delapidare, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals, toate în formă continuata - faţă de cei trei fiind dispusă măsură preventiva a controlului judiciar pentru o perioadă de şaizeci de zile.

Cazul nu este singular. În urmă cu două luni, contabilă unei alte şcoli din Galaţi a fost reţinută pentru delapidare, prin aceeaşi metodă, pentru un prejudiciu de peste cinci sute de mii de lei.

Percheziţii la CFR Călători. Persoane suspectate de delapidare de 156.000 lei
Percheziţii la CFR Călători. Persoane suspectate de delapidare de 156.000 lei
VIDEO PROTVPLUS.RO
loto 6/49
LOTO 6/49: numerele extrase la LOTO joi, 21 februarie 2019
Insecta uriașă fotografiată pentru prima dată în ultimii 40 de ani. FOTO
Exasperați de 2 ani de muzica de peste drum. Coincidență bizară când sună la poliție
Surpriza polițiștilor când au verificat o mașină de transport. Au deschis dosar penal
Elev amenințat cu cuțitul de un coleg, în curtea școlii. Paznicul a chemat jandarmii
Ce a făcut un deputat după ce a lovit cu maşina o tânără care traversa regulamentar
Hans Klemm
Ambasadorul SUA la București: Este important ca indivizii să fie activi în lupta anticorupţie
Șanse mici de supraviețuire pentru cei 2 pacienți cu acinetobacter, de la Marius Nasta
Un avion de mici dimensiuni a aterizat forțat lângă aerodromul Tuzla. Un elev a murit
Ciorbea: ”Avem, har Domnului, destule persoane cu dizabilități în România”
O femeie injectează de 2 ani paciente cu acid hialuronic, deși nu este medic
Ciorbea, despre controversata OUG: ”Dumnezeu a făcut lumea în 6 zile, în a 7-a s-a odihnit”