Două contabile din Galați, cercetate. În doi ani s-au ”evaporat” 620.000 de lei

Ultimul update: Vineri 13 Iulie 2018 18:04
Data publicarii: Vineri 13 Iulie 2018 16:39
Categorie: Actualitate

Contabilele de la două scoli din Galaţi sunt cercetate de poliţişti după ce ar fi băgat mâna zdravăn în bugetele celor două unităţi de învăţământ.

Un audit al primăriei a scos la ivala faptul că, în doi ani de zile, ar fi creat un prejudiciu de nu mai puţin de 620 de mii de lei. Contabilele încheiau documente prin care cumpărau fictiv, sau la preţuri exagerat de mari, diferite produse sau servicii pentru cele două şcoli. Toate erau achiziţionate de la firma administrată de soţul uneia dintre contabile.

Poliţiştii de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Economice au făcut patru percheziţii domiciliare, pentru a proba infracţiunile comise de cele două contabile, de 39 şi, respectiv, 43 de ani. Aşa a reieşit un prejudiciu de nu mai puţin de 620 de mii de lei, în intervalul 2012-2014. Banii au fost cheltuiţi pe materiale sanitare şi de curăţenie, pe produse de papetărie, materiale de construcţie - toate cumpărate la suprapreţ de la firma soţului uneia dintre cele două contabile.

În momentul în care au apărut primele suspiciuni legate de viramentele bancare pe care le făceau cele două angajate, una dintre ele şi-a dat demisia, iar cealaltă a fost suspendată.

Prof. Doina Enache, Scoala Nr. 17, Galaţi: "Doamna nu mai lucrează în instituţia noastră din 2014. Nu are niciun fel de relaţie contractuală cu şcoala noastră."

Prof. Mioara Enache, inspector şcolar general ISJ Galaţi: "De la vremea respectivă au fost suspendate şi, bineînţeles, dacă se stabileşte vinovăţia acestora, fără îndoială că nu mai pot funcţiona în unităţi de învăţământ."

Totul a ieşit la iveală în urma unui audit făcut de primăria Galaţi. Poliţiştii continuă cercetările pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare, complicitate la delapidare, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals, toate în formă continuata - faţă de cei trei fiind dispusă măsură preventiva a controlului judiciar pentru o perioadă de şaizeci de zile.

Cazul nu este singular. În urmă cu două luni, contabilă unei alte şcoli din Galaţi a fost reţinută pentru delapidare, prin aceeaşi metodă, pentru un prejudiciu de peste cinci sute de mii de lei.

Percheziţii la CFR Călători. Persoane suspectate de delapidare de 156.000 lei
Percheziţii la CFR Călători. Persoane suspectate de delapidare de 156.000 lei
VIDEO PROTVPLUS.RO
furt olanda tablou picasso
Cine ar fi pus la cale descoperirea "tabloului de Picasso" într-un sat din Tulcea. Anunţul făcut pe Facebook
Un liceu din Sighetu Marmaţiei, printre cele mai bune din Europa. Ce învaţă elevii
Străzile din mai multe orașe, transformate în gropi de gunoi. Obiectele aruncate de oameni
Prețul plătit de un șofer care a condus beat: „Mi-a marcat viața”
O ambulanță și 6 mașini au rămas înzăpezite pe un drum din Vrancea
Tribunalul București: Greva care a avut loc joi la metrou este nelegală
Accident Pitesti
Gestul care a dus la un accident în lanț, lângă Pitești
Un autocar s-a răsturnat pe DN 2, din cauza vitezei. 9 oameni au ajuns la spital
Vremea 19 noiembrie 2018. Prognoza pentru următoarele zile
Panică într-un tren de călători, după ce locomotiva a luat foc în mers
4 persoane, suspectate că le-ar fi vândut unor cadre didactice acte false
Augustin Lazăr, audiat de secția pentru procurori a CSM în urma cererii de revocare