Două paturi și o sală nouă de tratament pentru marii arși la Spitalul Județean Brașov

Ultima actualizare: 30-01-2019 20:20

Sătui să aştepte ca statul roman să investească în tratarea marilor arşi, mai mulţi medici ajutaţi de sponsori au luat atitudine.

O companie care prelucrează lemnul a donat peste 70.000 de euro Spitalului Judeţean Braşov, care a făcut un compartiment pentru marii arşi, cu două paturi, sală de tratament şi cadă sterilă. În total, în România, sunt acum 13 paturi speciale.

Spitalul Judeţean Braşov are acum două saloane, cu două paturi speciale şi instalaţii de purificare a aerului, o sală de tratament modernizată şi utilată complet, dar şi o cadă sterilă.

Dan Grigorescu, şef Secția de chirurgie plastică Spitalul Judeţean Braşov: "Atmosfera de aici e controlată bacteorologic.”

Pacienţii sunt ridicaţi şi mutaţi cu un sistem special din pat în cadă sterilă.

În plus, paturile au încorporate cântare.

Banii pentru toate aceste investiţii au venit în urmă cu patru luni de la o companie care prelucrează lemnul. Medicii şi asistentele au studiat piaţa şi au cumpărat echipamente din Turcia şi România.

Din păcate, marile secţii de arşi din Timişoara şi Iaşi nu au toate dotările necesare şi nu pot funcţiona, deşi clădirile sunt gata de aproape doi ani.
 

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO