Dosarul transferurilor, reactiile inculpatilor. Copos: "Orice verdict ar fi fost, l-as fi respectat"

×
Codul embed a fost copiat

Fostul presedinte al Gloriei Bistrita, Jean Padureanu, a declarat, luni, ca are incredere in justitie "suta la suta", subliniind ca este nevinovat si ca este convins ca "in finalul finalurilor acest lucru se va demonstra".

"Nu am cunostinte juridice si nu pot spune daca e bine sau daca e rau, dar sunt nevinovat si sunt convins ca in finalul finalurilor acest lucru se va demonstra. Din dosarul meu nu reiese ca sunt vinovat. Am incredere in justitie suta la suta. Procesul va continua si rezist in continuare, mai ales ca ma stiu nevinovat. As fi fost tracasat daca se lua o decizie mai drastica, dar am primit trei ani cu suspendare. Daca eram vinovat ma condamnau din prima, dar asa, probabil pentru ceva probleme in acte, nu le-as spune neregularitati, instanta a decis sa nu imi dea cu executare", a declarat Padureanu.

De asemenea, presedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat, luni, ca decizia judecatorelor Inaltei Curti de Casatie si Justitie de a trimite dosarul transferurilor de fotbalisti pentru rejudecare la Curtea de Apel Bucuresti este "cea mai corecta decizie".

"Eu asa am spus ca se va da, puteti sa imi spuneti Oracolul de la Balcesti. Eu am vorbit cu toti marii avocati si mi-au spus ca se va da spre rejudecare. Completul de judecata de la ICCJ a fost profesionist, asta a fost cea mai corecta decizie. Acum se reia totul, se face expertiza, se audiaza martorii, tot, s-ar putea sa mai dureze 3-4 ani", a spus Dragomir la Sport.ro.

Oficialul Ligii a mentionat ca in acest dosar s-a ajuns prea departe pentru ca cei opt oameni de fotbal acuzati au adus bani in tara. "S-a ajuns prea departe, acesti oameni au adus bani in tara, nu au dus banii in strainatate ca altii. Cele trei judecatoare de la ICCJ trebuie felicitate, asa se face justitie in aceasta tara", a precizat Dragomir.

Citește și
Mihai Mironica
Dosarul Transferurilor. Mihai Mironica: "E o farsa! Se pleaca din nou de la 1-0 pentru inculpati'"
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

La randul sau, George Copos a declarat ca "oricare verdict ar fi fost l-as fi respectat." Actionarul majoritar al FC Rapid nu a dorit sa comenteze decizia judecatoarelor ICCJ de a trimite dosarul transferurilor de jucatori pentru rejudecare la Curtea de Apel Bucuresti, dar a precizat ca nici el si niciun alt oficial al clubului nu au facut nimic ilegal.

"Este decizia instantei, nu o comentez. Nici eu si nici oamenii de la Rapid nu am facut nimic ilegal. in toti acesti ani in care am fost haituiti am pierdut sute de milioane de euro. Din aceste sute de milioane, mai mult de 60 la suta mergeau catre bugetul statului. Asta este viata, imi duc aceasta soarta pentru ca nu am ce face. Nu doresc nimanui sa simta ce am eu in sufletul meu acum", a spus Copos la iesirea din sediul Tribunalului Bucuresti, unde a avut loc un nou termen in dosarul Loteria I.

In legatura cu insolventa FC Rapid, Copos a spus ca este cea mai grea povara, precizand ca duminica a luat decizia ca toate actiunile Rapidului si tot ce a construit in cei 20 de ani la clubul de fotbal sa le doneze intr-o organizatie pe care o vor alege suporterii. "Rapidul nu a fost niciodata al meu, a fost al suporterilor rapidisti", a mai spus Copos.

Impresarul Victor Becali a declarat ca are speranta ca va avea parte de o judecata dreapta desi procesul va continua dupa decizia judecatorelor ICCJ de a trimite dosarul transferurilor de fotbalisti la Curtea de Apel Bucuresti.

"Garda financiara, care este in subordinea ANAF-ului, a facut un raport, iar ANAF-ul s-a constituit parte civila in acest proces. Pai asta este normal? Procedura este sa se faca o expertiza de catre un expert independent. Procesul va continua, asta este, dar macar avem speranta ca vom avea o judecata dreapta. Eu imi doresc sa se lamureasca odata acest proces, sa fie o judecata corecta, sa se administreaza toate probele si sa fie audiati toti martorii", a afirmat Victor Becali, conform Mediafax, care citeaza B1TV.

Fostul actionar al FC Dinamo, Cristian Borcea, a declarat ca judecatoarele de la Inalta Curte de Casatie si Justitiem care au trimis dosarul transferurilor de fotbalisti spre rejudecare la Curtea de Apel, nu puteau da condamnari "pe presupuneri si supozitii".

"Nu se puteau da condamnari pe presupuneri si pe supozitii. Acolo (n.r. - la ICCJ) trebuie lucruri certe. Eu nu am facut altceva decat sa duc la indeplinire deciziile Consiliului de Administratie al FC Dinamo. Noi suntem de fapt precum gladiatorii de pe timpul romanilor care trebuie aruncati in arena", a spus Borcea, conform mediafax, care citeaza Realitatea TV.

El a afirmat ca nu se simte vinovat, dar ca in urma acestui proces va incerca sa isi diminueze afacerile din Romania pentru ca este "hartuit".

"Daca ma simteam vinovat nu cumparam o societate importanta in ianuarie. imi pare rau, dar oamenii de afaceri din Romania nu sunt respectati. Sunt peste 1.500 de angajati care depind de mine si ar fi fost tragic ca eu sa fiu pedepsit, sacrificat pe nedrept. Voi incerca sa diminuez cat pot mai mult afacerile din Romania pentru ca aici nu numai ca nu esti apreciat, dar esti hartuit", a explicat omul de afaceri.

Cristian Borcea a afirmat ca familia sa a suferit foarte mult si a precizat ca in ultima perioada s-a simtit arestat la domiciliu.

"Asteptam sa vedem motivarea ICCJ si ne vom consulta cu avocatii sa vedem ce avem de facut. Ne va astepta un drum eu zic cat se poate de scurt pentru a ne dovedi nevinovatia. Ca orice om am si eu emotii. S-a spus ca eu am rezidenta in America si ca nu mai vreau sa revin in tara, dar eu am fost aici la fiecare termen indiferent ca am fost operat sau altceva. Din pacate familia a suferit enorm... dupa verdictul din noiembrie (n.r. - pedeapsa cu executare a Cutii de Apel) tatal meu a facut infarct si a avut nevoie de cinci by-pass-uri, toata familia plange. Au fost sapte ani de anchete, de procese, practic a fost un arest la domiciliu. Am fost de atatea ori la anchete, de atatea ori la procese, cel putin in ultima vreme nu a fost zi sa nu ne intalnim cu avocatii", a mentionat Borcea.

Fostul actionar dinamovist crede in nevinovatia nasului sau, Gigi Becali, care asteapta in cursul zilei verdictul final in dosarul schimbului de terenuri cu MApN. "Sunt foarte ingrijorat, astept cu nerabdare. Cred in nevinovatia lui. Nasul, inainte de fiecare proces, se roaga la Muntele Athos sau la Ierusalim. S-a rugat si pentru mine", a precizat Borcea.

Instanta suprema a decis luni sa trimita dosarul transferurilor de jucatori pentru rejudecare la Curtea de Apel Bucuresti, instanta care in noiembrie 2012 a dispus pedepse intre trei si opt ani de inchisoare cu executare sau cu suspendare pentru cei opt oameni de fotbal judecati pentru inselaciune.

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Curtea de Apel Bucuresti, care in 2012 i-a condamnat pe cei 8, rejudeca dosarul transferurilor
Curtea de Apel Bucuresti, care in 2012 i-a condamnat pe cei 8, rejudeca dosarul transferurilor

Instanta suprema a decis luni sa trimita dosarul transferurilor de jucatori pentru rejudecare la Curtea de Apel Bucuresti, instanta care in noiembrie 2012 a dispus pedepse intre 3 si 8 ani de inchisoare cu executare sau cu suspendare.

Dosarul Transferurilor. Mihai Mironica:
Dosarul Transferurilor. Mihai Mironica: "E o farsa! Se pleaca din nou de la 1-0 pentru inculpati'"

Comentatorul Sport.ro si ProTV, Mihai Mironica a comentat in direct la StirileProTV.

Dosarul Transferurilor se REJUDECA la nivelul Curtii de Apel. Ce inseamna aceasta decizie
Dosarul Transferurilor se REJUDECA la nivelul Curtii de Apel. Ce inseamna aceasta decizie

Instanta suprema a decis luni sa trimita dosarul transferurilor de jucatori pentru rejudecare la Curtea de Apel Bucuresti.

Recomandări
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim

Deși presați de cheltuieli prea mari la buget, oficialii au în plan o nouă majorare a salariilor, în an electoral. 

Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor
Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor

Noul pachet de ajutor american pentru Ucraina va include și rachete ghidate cu o rază de acțiune de 300 de km.  

România are cea mai mică rată de imunizare împotriva HPV din UE, deși vaccinul e gratuit pentru fete și băieți
România are cea mai mică rată de imunizare împotriva HPV din UE, deși vaccinul e gratuit pentru fete și băieți

Dacă păstram ritmul actual vom avea nevoie de cel puțin 50 de ani de acum înainte pentru ca România să atingă rata de imunizare împotriva infecției cu HPV, recomandată de Organizația Mondială a Sănătății.