50 de paciente care s-au operat estetic pe banii statului sunt urmarite penal. Interceptarile anchetatorilor le-au dat de gol

×
Codul embed a fost copiat

50 de paciente sunt urmarite penal pentru ca au dat mita in cazul operatiilor estetice efectuate la Spitalul de Chirurgie Plastica din Bucuresti. In acelasi dosar sunt arestate noua cadre medicale.

Procurorii spun ca s-au facut sute de interventii chirurgicale de infrumusetare decontate la Casa de Asigurari de Sanatate sub diagnostice false.

La finalul celei de-a doua runde de audieri care a avut loc miercuri, procurorii bucuresteni au tras linie si au stabilit ca 50 dintre pacienti pot fi acuzati de dare de mita. Si asta, spun anchetatorii, pentru ca tinerele care apelau la serviciile de infrumusetare stiau foarte bine ca fac ceva ilegal si ca il mituiesc pe medicul ce urma sa le opereze.

Discutiile interceptate dintre medici si pacienti sunt probe in dosar. Din aceste conversatii reiese ca pacientii erau informati ca li se trece un alt diagnostic pe fisa, dar si care este suma pe care trebuie sa o plateasca medicului. Cu acest argumente, procurorii au convins marti seara instanta Curtii de Apel sa aresteze inca 5 chirurgi si o asistenta, pe langa ceilalti 3 deja aflati dupa gratii.

Chirurgii Aurelia Isac, Sorin Parasca, Florica Gusa, Carmen Boiangiu si Ivan Vatamanescu, dar si asistenta medicala Carmen Florea, angajata unei clinici private, au fost arestati marti seara.

Citește și
grafica, Spitalul de Arsi
Lista de preturi pentru "infrumusetarea" pe banii statului. STENOGRAME cu negocierile de mii de euro intre paciente si medici

Toti s-au prezentat la centrul de retinere. Unii insotiti de rude, altii singuri si cu lacrimi in ochi, furiosi pe decizia judecatorilor pe care o considerau nedreapta.

Astfel, aproape toata sectia de chirurgie a Spitalului de Arsi din Capitala s-a mutat in arestul Capitalei, in frunte cu managerul institutiei Stan Vitalie.

Acesta a fost arestat pentru luare de mita, inselaciune si fals. Politistii au ridicat de la el si sotia lui 71.000 de euro, 11.000 de dolari si 24.000 de lei. El ar mai avea o casa in Mogosoaia si doua autoturisme.

Urmatorul in functie este seful sectiei de Chirurgie Nicolae Antohi, care are, conform declaratiei de avere, conturi de peste 100.000 de euro, un apartament in centrul Capitalei si 3 terenuri intravilane si 2 masini.

Medicul Cristina Isac este cea la care anchetatorii au gasit acasa cea mai mare suma de bani, 170.000 de euro. In conturi mai are cateva sute de mii de euro.

Cercetata in libertate sub control judiciar pana marti, doctorita Gusa Florica Corina avea acasa 55.000 de euro.

Carmen Ileana Boiangiu, sef de sectie, are in conturile bancare 462.000 de euro, 106.000 de dolari si 150.000 de lei.

Iar fostul adjunct al Spitalului de Arsi medicul Parasca Sorin are in conturile bancare suma de 129.800 de euro.

Audierile pacientilor s-au incheiat miercuri cu 50 de puneri sub acuzare. Clientele care s-au infrumusetat la Spitalul de Chirurgie Plastica Reparatorie si Arsuri stiau ca mituiesc medicul si ajutau la falsificarea diagnosticelor, este concluzia procurorilor bucuresteni.

INTERCEPTARE TELEFONICA:

C. P.: (...) eu am luat trimiterea de la doctor, de la doctorul de familie, şi nu mi-a scris cum a spus domnul doctor.
ASISTENTA C.: Dar cum a scris?
C.P.: Diagnostic prezumtiv: alte boli ale nasului.. ale... asa...
ASISTENTA C.: Adică nu v-a scris deviatie de sept.
C.P.: Nu, si stiu ca domnul doctor a zis pentru chirurgie plastica, ceva de genul.
ASISTENTA C.: Nu, nu, nu , a zis asa. Catre Spitalul de Chirurgie Plastica si Reparatorie - si la diagnostic deviatie de sept.
C.P.: Aha.
ASISTENTA C.: Da? Deci ... (neinteligibil)...
C.P.: (...) asistenta doamnei doctor, ca nu am putut sa vorbesc cu doamna doctor, a zis ca este medic generalist si ca un medic specialist ar putea sa ma trimita pe mine la spital.
ASISTENTA C.: (...) Adica toti medicii de familie dau trimiteri pentru Spitalul de Chirurgie Plastica si Reparatorie cu diagnostic deviatie de sept si dumneaei nu poate. Sau cum?"

Alte discutii inregistrate, spun anchetatorii, probeaza faptul ca pacientele stiau ca trebuie sa obtina trimiteri false si ca urmeaza sa fie operate la stat, unde se deconteaza interventia, cu toate ca procedurile medicale erau de infrumusetare.

Toate pacientele puse sub acuzare sunt cercetate pentru dare de mita in libertate.

Citește și...
Inca 6 mandate de arestare in cazul operatiilor estetice de la Spitalul de Arsi. In total, 9 chirurgi ajung dupa gratii
Inca 6 mandate de arestare in cazul operatiilor estetice de la Spitalul de Arsi. In total, 9 chirurgi ajung dupa gratii

Ancheta in cazul fraudelor cu operatii estetice de la Spitalul de Arsi din Capitala ia o intorsatura spectaculoasa. In timp ce medicii arestati initial cereau sa fie eliberati, Curtea de Apel Bucuresti a emis marti dupa-amiaza 6 noi mandate de arestare.

Lista de preturi pentru
Lista de preturi pentru "infrumusetarea" pe banii statului. STENOGRAME cu negocierile de mii de euro intre paciente si medici

Spitalul de chirurgie plastica, reparatorie si arsuri din Bucuresti era
clinica privata a medicilor, spun procurorii, care ii acuza pe chirurgi, ca au luat mita si au inselat Casa de Asigurari de Sanatate.

Managerul Spitalului de Arsi si alti doi medici arestati in dosarul operatiilor estetice contesta in instanta decizia
Managerul Spitalului de Arsi si alti doi medici arestati in dosarul operatiilor estetice contesta in instanta decizia

Cei trei chirurgi plasticieni care au primit mandate de arestare prevenitiva pentru 29 de zile vor sa conteste decizia data duminica de Tribunalului Bucuresti.

Recomandări
Vreme severă în România. Zece drumuri naţionale şi 37 judeţene, blocate din cauza zăpezii
Vreme severă în România. Zece drumuri naţionale şi 37 judeţene, blocate din cauza zăpezii

Zece drumuri naţionale şi 37 judeţene sunt blocate din cauza zăpezii, a informat, sâmbătă, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Medvedev critică încercările Occidentului de a
Medvedev critică încercările Occidentului de a "preveni" al Treilea Război Mondial prin înarmarea Kievului

Dmitri Medvedev, fost președinte al Rusiei, a reacționat vehement la afirmațiile surprinzătoare făcute de ministrul italian al Apărării, Guido Crosetto.

Rusia și-a prezentat „robotul ucigaș” cu care vrea să distrugă „inamicii occidentali”. Când va fi trimis în Ucraina | VIDEO
Rusia și-a prezentat „robotul ucigaș” cu care vrea să distrugă „inamicii occidentali”. Când va fi trimis în Ucraina | VIDEO

În timp ce Germania și SUA au anunțat că intenționează să trimită tancuri Leopard și Abrams către forțele lui Volodimir Zelenski, Rusia a dezvăluit o nouă armă terifiantă pe care o numește "robot ucigaș".