Doi turiști, trași de curenți în largul mării, la Corbu. Unul dintre ei a murit

Ultima actualizare: 25-08-2020 17:36

Amplă operațiune de căutare în largul mării, în zona plajei de la Corbu. Doi bărbaţi au fost luaţi de curenţii puternici şi purtaţi în largul mării.

UPDATE Din păcate, încă un turist și-a pierdut viața la malul mării, pentru că nu a ținut cont de avertismentele salvamarilor.

Alături de un prieten, bărbatul de 36 de ani s-a aruncat în valurile puternice din zona plajei Corbu și a fost recuperat de salvatori când nu se mai putea face nimic pentru el.

Unul dintre ei a fost salvat în ultimul moment de ceilalţi turişti aflaţi pe plajă, iar pentru cel de-al doilea a fost lansată o acţiune de căutare la care au luat parte un elicopter, scafandrii şi o navă de salvare.

În timp ce medicii îi acordau primul ajutor turistului salvat de martori, autorităţile au pornit în căutarea celui de-al doilea dispărut.

Elicoperul SMURD a început să survoleze zona, iar o barcă de salvare şi 12 scafandri au început căutările în mare

La un moment dat, pilotul elicopterului a reuşit să identifice trupul turistului, iar acesta a fost recuperat de scandandri. Medicii îi acorda primul ajutor şi încearcă să-i salveze viaţa.

Pe de altă parte, salvamarii anunţă că în sudul litoralului, la Neptun şi Olimp, este arborat steagul roşu, care interzice îmbăierea.

Potrivit celor de la ISU Dobrogea, de la începutul sezonului estival 16 turişti şi-au pierdut viaţa în mare după ce au ignorat steagurile şi avertismentele salvamarilor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO