Doi romani cautati in Franta si Austria pentru furturi de sute de mii de euro, prinsi la Nadlac

Dată publicare: 13-02-2015 15:00
Dată actualizare: 16-02-2015 01:08


nadlac

Doi romani care erau dati in urmarire de autoritatile din Franta si Austria, pentru furturi si infractiuni cu pagube de sute de mii de euro, au fost prinsi cand incercau sa iasa din tara prin Vama Nadlac, in noapea de joi spre vineri.

Potrivit unui comunicat de presa transmis, vineri, de Politia de Frontiera Arad, in Vama Nadlac au fost prinsi doi barbati din Mehedinti, in varsta de 37 si 25 de ani, pe numele carora erau eliberate mandate europene de arestare, unul dintre ei incercand sa iasa din tara cu documentul de identitate al unei alte persoane, informeaza Mediafax.

Cei doi calatoreau intr-un autoturism inmatriculat in Marea Britanie, insa politistii de frontiera au constatat ca actul de identitate prezentat de unul dintre barbati apartine altei persoane.

In urma verificarilor, politistii de frontiera au constatat ca cel care s-a legitimat cu actul altei persoane este cautat pentru arestare in vederea extradarii, alerta fiind emisa de autoritațile din Franta in 4 septembrie 2014.

"Pe numele sau exista emis un mandat european de arestare pentru savarsirea mai multor infractiuni contra proprietatii, cu pagube de sute de mii de euro. Va fi cercetat penal pentru fals privind identitatea si tentativa ilegala de trecere a frontierei de stat", spun reprezentantii Politiei de Frontiera Arad.

Celalalt barbat este tot din Mehedinti si este cautat in Austria, tot pentru arestare in vederea extradarii. Alerta a fost emisa in 18 iulie 2014, barbatul fiind acuzat de furturi cu pagube de aproximativ 124.000 de euro. Ambii suspecti au fost predati Politiei Judetene Arad, pentru procedurile de extradare.
 

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO