Doi parinti minori si-au abandonat fiica bolnava in spital la Baia Mare. Bunica de 30 de ani: O luam acasa daca se face bine

Ultima actualizare: 09-04-2014 07:10

Destin amar al unei fetite din Maramures, nascuta din doi parinti minori si cu grave probleme de sanatate. Copila a venit pe lume cu o malformatie a tubului digestiv si a fost operata, iar mama ei a parasit-o inainte de a afla cum se mai simte.

Alina a venit pe lume in urma cu 7 zile si cantarea cu putin peste doua kilograme. Dupa ce i-a dat numele, mama ei, de 15 ani, a abandonat-o in spital, fara sa-i pese ca fetita s-a nascut cu grave probleme de sanatate. Nici tatal n-a trecut pe la spital sa o vada. Autoritatile incearca acum sa-i gaseasca un camin.

"Dupa 5 zile, mama a cerut sa plece. Copilul era cu o malformatie la tubul digestiv si a necesitat o operatie de urgenta. Starea nu este foarte buna dar facem toate eforturile ca lucrurile sa mearga bine", a declarat Vasile Pop, directorul spitalului Judetean de Urgenta Baia Mare.

Alina, fetita abandonata

Se pare ca tanara mama nu a mai vrut sa auda de copila de indata ce medicii i-au spus ca este bolnava. Fetita va mai ramane internata in spitalul din Baia Mare, pentru ca starea ei este critica. Intre timp, autoritatile incearca s-o reintegreze in familie, iar daca acest lucru nu va fi posibil, i se vor cauta alti parinti. Inspectorii de la protectia copilului au inceput imediat o ancheta.

"A fost un soc si pentru mine sa aflu. Ambii parinti au sub 16 ani. Daca va fi nevoie, copilul va fi luat in regim de urgenta. Poate mama se razgandeste si o ia acasa pe micuta'", a spus Nicolae Boitor, director DGASPC Maramures.

Mama bebelusului, o adolescenta de 15 ani, ar putea fi acuzata de abandon, daca nu isi va lua fetita acasa. La randul ei, bunica pruncului, in varsta de 30 de ani, a spus ca ar putea sa o ia pe Alina, ca sa creasca in familie, dar numai daca o sa se faca bine.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO