Doi fosti manageri ai unui spital din Capitala, retinuti. Ar fi cerut o mita de peste 3,3 milioane de lei

Ultima actualizare: 05-06-2016 07:06
Alexandru Ciocalteu

 Procurorii DNA i-au retinut, joi seara, pentru 24 de ore, pe Alexandru Ciocalteu si Petruta Lazar, fosti manageri ai Spitalului "Sfantul Ioan" din Bucuresti, pentru luare de mita.

Procurorii sustin ca Petruta Lazar si Alexandru Ciocalteu au cerut unei persoane, pentru derularea unui contract, peste 3,3 milioane de ei, potrivit News.ro.

"In cursul anului 2008, in urma unei intelegeri prealabile, inculpata Lazar Petruta, in calitate de manager interimar, i-a pretins unei persoane ca, dupa incheierea unui contract intre Spitalul Clinic de Urgenta «Sf. Ioan» Bucuresti si firma reprezentata de respectiva persoana, aceasta din urma sa ii dea, cu titlu de mita, un procent de cinci la suta din valoarea contractului", se arata intr-un comunicat al DNA.

Ca urmare, din ianuarie 2009 pana in august 2010, Lazar Petruta ar fi primit de la respectiva persoana 20.000 de lei lunar (in total 480.000 de lei) pentru a facilita incheierea si derularea contractului, potrivit ordonantelor procurorilor.

In perioada primirii banilor cu titlu de mita, Petruta Lazar a ocupat functia de manager al spitalului si ulterior pe cea de director financiar, precizeaza anchetatorii.

Dupa inlocuirea Petrutei Lazar din functia de manager al spitalului cu Alexandru Ciocalteu, acesta din urma i-ar fi pretins aceleiasi persoane si ar fi primit, lunar, cu titlu de mita, suma de 40.000 lei, pentru derularea contractului anterior mentionat, inclusiv semnarea de acte aditionale si efectuarea platilor, in total 2.880.000 lei, mai spun procurorii.

Banii ar fi fost primiti de Ciocalteu din februarie 2011 (scazand cele sase luni in care banii au fost primiti de Petruta Lazar) pana in noiembrie 2013 inclusiv.

Alexandru Ciocalteu i-ar fi comunicat persoanei care i-a dat banii ca o parte din suma o va remite Petrutei Lazar, care ocupa in acel moment functia de director economic.

"Astfel, in perioada 2011 - 2013, inculpata Lazar Petruta a primit de la inculpatul Ciocalteu Alexandru diferite sume de bani, cunoscand ca acestea provin de la persoana respectiva, inculpata semnand in acea perioada documente care vizau relatia contractuala a spitalului cu firma respectiva", se mai arata in comunicatul DNA.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO