Doi bebeluşi au contractat o bacterie periculoasă chiar în spital, în Baia Mare

21-09-2018 12:52

Scandal la Spitalul Judeţean din Baia Mare după ce doi bebeluşi născuţi săptămâna trecută, prin cezariană, au contractat o bacterie periculoasă chiar în spital.

Vineri a ajuns acolo şi Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, care ani de zile a fost manager al spitalului din Baia Mare. Pintea a declarat că s-a demarat o anchetă internă.

Totul a ieşit la iveală după ce un bebeluş născut săptămâna trecută a contractat, spun părinţii, imediat după naştere, stafilococul auriu. Părinţii bebeluşului au scris pe Facebook că sunt revoltaţi de toată situaţia şi aşa a prins curaj altă familie care susţine că şi bebeusul lor s-a îmbolnăvit imediat după naştere, în secţia pe neonatologie.

La maternitatea spitalului a ajuns şi Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, care a declarat că nu există spitale în lume fără infecţii intraspitalicesti, însă se vor lua măsuri. Deja s-a început acţiunea de dezinsecţie a tuturor saloanelor şi a sălilor de operaţie. Între timp se aşteaptă şi rezultatele analizelor. Cei doi bebeluşi sunt şi acum internaţi, pentru îngrijiri.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  


VIDEO PROTVPLUS.RO