Doi bărbați au fost la un pas sa moară înghețați pe munte, în Banat

24-01-2021 11:40


munte

Un oltean şi un sirian nu vor uita prea curând o excursie făcută în munţii Banatului, mai ales că ar fi putut fi ultima, scrie Opinia Timisoarei. 

Cei doi sunt studenţi la Craiova şi au venit vineri din Cetatea Băniei în Băile Herculane pentru o excursie de o zi. Ajunşi aici, nu s-au mulţumit doar să viziteze staţiunea, ci au decis să urce şi în munţii Domogled.

Fără să aibă echipament, şi îmbrăcaţi de stradă, şi-au început ascensiunea până la altitudinea la care au dat de zăpadă. Nu s-au oprit însă aici şi au continuat urcarea, asta până în momentul în care au început să obosească.

S-au oprit şi au început să simtă frigul, iar când şi-au dat seama că ar putea îngheţa pe munte, au intrat în panică şi au sunat la 112, scrie infocs.ro.

După aproximativ 45 de minute, când au ajuns la ei doi salvamontişti, sirianul avea hipotermie. Salvatorii le-au încălzit mâinile şi picioarele cu substanţe speciale şi au chemat elicopterul SMURD. Aparatul de zbor a aterizat pe şaua dintre Domogledul Mare şi Domogledul Mic.

De aici a urmat partea grea a misiunii pentru salvamontişti. Aproape o oră le-a luat acestora să îl care pe sirian până la elicopter, care l-a dus direct la Spitalul de Urgenţă din Craiova.

 

Sursa: Opinia Timisoarei


VIDEO PROTVPLUS.RO