Doctorita de familie din Constanta, retinuta pentru ca ar fi eliberat ilegal zeci de certificate de deces. Ce scria in acte

Dată publicare: 16-03-2017 16:38
Dată actualizare: 19-03-2017 00:36


 O doctorita de familie din Constanta a fost retinuta pentru 24 de ore, suspectata ca ar fi eliberat ilegal zeci de certificate de deces.

 Politistii o acuza de fals intelectual si sustin ca femeia nu verifica niciodata trupurile neinsufletite si nu constata clar cauza reala a deceselor.

Doctorita Aurelia Nicolae are 54 de ani, iar potrivit anchetatorilor, cabinetul ei se transformase intr-un birou ilegal de eliberare a certificatelor de deces.

Zeci de documente false au fost astfel semnate de doctorita, desi persoanele decedate erau pacienți pe lista altor medici de familie. De asemenea, anchetatorii sustin ca medicul elibera actele fara a constata personal si nemijlocit decesul asa cum este stabilit de lege, completand certificatele de deces cu mentiuni necorespunzatoare realitatii. Nu de putine ori, a scris ca decesul unor persoane ar fi survenit la domiciliul acestora, desi persoanele murisera in alte locati. In plus, a stabilit cauze ale mortii pe care in mod vadit nu le putea cunoaste.

Doctorita a fost retinuta 24 de ore si urmeaza sa ajunga in fata judecatorilor cu propunere de arestare preventiva.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO