"Doar la noi, in Romania, se poate vedea asa ceva". Un baiat bolnav e legat cu o funie si lasat in soare de ingrijitoare

Ultima actualizare: 17-07-2015 07:08

Un adevar revoltator iese la iveala la un centru de plasament pentru copiii cu nevoi speciale din sectorul 6, vizat acum de o ancheta de proportii.

Un adevar revoltator iese la iveala la un centru de plasament pentru copiii cu nevoi speciale din sectorul 6, vizat acum de o ancheta de proportii.

Chipurile ca sa il tina mai bine sub supraveghere, ingrijitoarele au legat un baiat bolnav de o poarta si l-au lasat acolo, in soare. Ce nu au stiu angajatele iresponsabile si fara pic de compasiune este ca oamenii care locuiesc vizavi au filmat copilul tratat ca un caine. In acest moment, directia de protectie sociala cerceteaza acest caz tulburator.

Aceasta scena a starnit revolta si mila celor care locuiesc langa centrul de ingrijire si care au vedere directa spre curtea institutiei. Un baiat este legat cu o funie de usa unei magazii, exact ca un caine. Poate sa se miste cel mult o jumatate de metru. De parca nu ar fi fost suficient de chinuit , copilul are doar un petic de umbra intr-o zi de vara. Mai grav, pentru ca are probleme speciale, se putea rani oricand singur.

In aceasta casa de tip familial sunt ingrijiti 12 copii abandonati de familie, toti cu handicap grav. Imaginile au fost surprinse, spun reprezentantii institutiei, in timpul programului de joaca in aer liber. 11 copii se jucau asadar in curte, dar unul dintre ei a fost legat de manerul acestei usi.

Cei care au luat aceasta decizie nu au nici macar scuza ca sunt putini. Sunt 3 ingrijitoare si o asistenta pe tura care cel mai probabil isi vor pierde locul de munca.

„Asa s-au gandit, asa s-au decis pentru ca copilul sa nu pateasca ceva, o solutie total inacceptabila, neprofesionista si care nu respecta nicio procedura. E insa un incident izolat, nu o practica”, spune Nicolae Gorunescu, director DGASPC sector 6.

Directorul este insa contrazis de cei care stau in zona.

„Asta se intampla in fiecare zi. puteti sa intrebati pe oricine din zona si o sa va spuna acelasi lucru.”

„Nu au rabdare cadrele astea care ar trebui sa ingrijeasca copiii
copiii erau pe iarba din curte si nu era o purtare prea civilizata din partea infirmierelor. Tipau la ei. Comportarea era destul de agresiva”.

„Doar la noi in Romania se poate vedea asa ceva. Ti se zburleste pielea pe tine.”

De sesizat, s-au sesizat si oficialii Autoritatii Nationale pentru Protectia Copilului dar si politistii. Vinovatii pot fi cercetati pentru rele tratamente aplicate minorului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO