Doar 5% dintre romani au mai ales Bulgaria pentru vacanta de Paste. 6 milioane de euro au ramas la pensiunile din tara

Ultima actualizare: 25-04-2014 07:10

Daca in alti ani Bulgaria era plina de romanii care sarbatoreau Invierea, in 2014 situatia s-a schimbat. Cei care n-au stat acasa de Paste au mers mai mult la pensiunile din tara si la hotelurile din statiuni.

Doar 5 la suta dintre ei au ajuns la vecinii bulgari, ceea ce inseamna ca banii pe care i-au cheltuit romanii in aceasta vacanta vor ajuta mai mult economia noastra.

Aproximativ 70.000 de oameni au spus "Hristos a inviat" in pensiunile din Romania,

15.000 au fost la munte si inca 10 mii in statiunile balneare. Dintre cei care au preferat pensiunile, multi au ajuns in Maramures si Bucovina.

Aceasta pensiune cocheta din Voronet, Gura Humorului, a avut toate cele 14 camere ocupate.

"Au fost foarte multi turisti pentru sarbatorile pascale, grad de ocupare 100%. Incasarile au depasit cu 30% nivelul de de anul trecut", spune Anisoara Forminte.

Incasarile pensiunilor si hotelurilor au fost de peste 6 milioane de euro. In plus romanii au mai cheltuit 2 milioane si jumatate de euro pe mancare si suveniruri.

La vecinii nostri bulgari au plecat cateva mii de turisti. Nu toti s-au intors insa multumiti de acolo. In fiecare an exista romani care se plang ca raman fara masini, furate de hoti sau ridicate pentru ... parcare neregulamentara.

Oamenii nu au primit explicatii de la hotel. Au intrat in posesia masinii dupa ce au platit 30 de euro.

Vara trecuta, mai multi turisti romani au fost nevoiti sa isi prelungeasca sederea in Bulgaria pentru ca s-au trezit fara masini, bani sau bagaje. (10.08.13)

Chiar daca unii oameni au inceput sa se planga de litoralul bulgaresc, al nostru mai are mult pina sa ofere conditii de all-inclusive. Asa se face ca doar 200 de turisti au ales sa-si petreaca pastele anul acesta pe litoralul romanesc.

Daca tragem linie, observam totusi ca in tara au petrecut peste 90 000 de romani, in timp ce in Bulgaria au fost doar 7.000.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO