DNA a extins ancheta in dosarul de coruptie in care e cercetat Radu Mazare. Va fi studiata cu atentie declaratia de avere

×
Codul embed a fost copiat

Cu doar doua zile inainte ca instanta suprema sa ii hotarasca definitiv soarta, Radu Mazare a facut o noua vizita la DNA, de unde a iesit revoltat.

Cu aceasta ocazie, procurorii anticoruptie i-au adus primarului Constantei o noua acuzatie: de fals in declaratii. Edilul a rabufnit si a spus ca s-a saturat sa se dezvinovateasca.

"Am depus un inscris, respectiv contractul meu, de acum 10 ani, de imprumut. M-au anuntat ca au extins urmarirea penala pentru fals in declaratii, declaratiile mele de avere. Si am stat sa studiez dosarul", a spus Radu Mazare.

Primarul Constantei a aratat ca nu doreste sa comenteze acuzatiile si situatia dosarului sau, amintind ca procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Codruta Kovesi, a facut sesizare la Consiliul Superior al Magistraturii in cazul sau, pentru unele afirmatii.

"Cred ca astazi, daca incep sa va dau detalii, o sa spuna (Kovesi, n.r.) ca fac justitie la televizor. Tot ce pot sa va spun e ca m-am uitat in cele 10 dosare (...) Dar nici asta nu am voie sa va spun", a precizat Mazare.

Citește și
Mazare
Interceptari din dosarul lui Mazare. "Trebuie rezolvata de urgenta!". Cum si-ar fi aranjat primarul Constantei SPAGA
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Intrebat daca a mai vorbit cu Elan Schwartzenberg dupa declansarea scandalului, Radu Mazare a spus ca nu a mai discutat cu acesta, dar a reamintit ca are o relatie de prietenie cu omul de afaceri.

"Traim intr-o tara in care, nu va suparati pe mine, dar nu eu trebuie sa ma dezvinovatasc ca de ce am imprumutat un prieten grec, ca de ce un alt prieten imi da niste bani... Noi suntem intr-o tara in care cei care acuza trebuie sa demonsteze ca sunt vinovat. Nu eu acuma ies si trebuie sa explic viata mea", a aratat Mazare.

Primarul Constantei, Radu Mazare, a fost miercuri la DNA pentru a fi audiat in dosarul in care este acuzat ca ar fi luat mita 175.000 de euro de la omul de afaceri Avraham Morgenstern, pentru a-l ajuta sa castige contractul pentru construirea locuintelor sociale din campusul "Henri Coanda".

Intrebat, la intrarea in sediul DNA, in legatura cu ziua de vineri, cand la instanta suprema se va lua in discutie contestatia procurorilor privind cercetarea lui in libertate, Mazare a spus: "Cu totii ne gandim la ziua de vineri, ca e Vinerea Mare".

Primarul Radu Mazare spunea marti, la sediul Politiei Judetene Constanta, ca vineri va fi la instanta suprema pentru a afla daca ramane sau nu in libertate.

El a spus ca, din punctul sau de vedere, este "un semn" ca Inalta Curte de Casatie si Justitie va judeca in Vinerea Mare recursul procurorilor DNA la decizia de a fi cercetat in libertate sub control judiciar, sustinand ca daca va fi mentinuta decizia de a fi cercetat sub control judiciar, de Inviere va merge in campusul social "Henri Coanda".

"Urmeaza sa fiu judecat in Vinerea Mare pentru ca am facut case pentru oamenii astia. Daca asta mi-a fost dat sa patimesc, asta o sa trag. Cred ca e un semn. (...) Daca Dumnezeu o sa vrea, atunci am sa merg la Inviere, unde am fost si anul trecut, in cartierul pentru saraci, la biserica. Cartierul pentru care sunt acuzat", a adaugat Mazare.

El a mentionat ca vineri se va judeca doar recursul DNA la decizia de a fi cercetat in libertate si ca nu a contestat interdictia de a parasi tara.

"Avocatii mei nu au facut recurs, recursul este facut doar de DNA. Ulterior pentru trei saptamani, o luna, o sa se discute si aceasta interdictie, dar oricum vine vara si avem treaba", a mai spus primarul Constantei.

Radu Mazare trebuie sa se prezinte in fiecare marti, la ora 12.00, la Politie, obligatia fiind stabilita in cadrul masurii controlului judiciar luate de instanta in cazul primarului. Totodata, Mazare are interdictie de a parasi tara.

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Motivul pentru care cererea de arest preventiv a fost respinsa in cazul Mazare. Instanta explica de ce l-a lasat in libertate
Motivul pentru care cererea de arest preventiv a fost respinsa in cazul Mazare. Instanta explica de ce l-a lasat in libertate

Radu Mazare a scapat de arest preventiv, deoarece procurorii anticoruptie nu l-au convins pe judecatorul Instantei Supreme ca banii pe care i-a primit de la Elan Scwarzenberg erau, de fapt, de la israelianul care l-ar fi mituit.

Interceptari din dosarul lui Mazare.
Interceptari din dosarul lui Mazare. "Trebuie rezolvata de urgenta!". Cum si-ar fi aranjat primarul Constantei SPAGA

Radu Mazare este liber. Procurorii n-au reusit sa ii convinga pe judecatorii de la Inalta Curte sa ii dea mandat de arestare pentru 29 de zile.

Radu Mazare, nedormit din cauza lui Dan Radu Rusanu, dupa noaptea petrecuta in arest:
Radu Mazare, nedormit din cauza lui Dan Radu Rusanu, dupa noaptea petrecuta in arest: "A sforait de m-a rupt in doua"

Radu Mazare este liber! Judecatorii Curtii Supreme au decis miercuri seara cercetarea lui sub control judiciar, respingand arestarea preventiva ceruta de procurori.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.