Distractie transformata in cosmar la Salina Turda. 8 turisti au ramas blocati in Roata Panoramica

Ultima actualizare: 23-08-2013 07:01

Distractia de vacanta s-a transformat intr-un cosmar pentru 8 turisti, care au ramas blocati in Roata Panoramica din Salina Turda.

Roata, care are o inaltime de 20 de metri, a suferit o defectiune mecanica si intregul mecanism s-a oprit. Daca oamenii din gondolele de jos au fost coborati destul de usor, trei turisti aflati chiar in varf au asteptat aproape doua ore sa fie dati jos de echipele de interventie.

Roata panoramica este montata in mina Rudolf, la 80 de metri sub pamant, si are sase gondole de cate opt locuri fiecare.

Este primul incident la Salina din Turda dupa modernizarea din 2010, iar conducerea a fost luata prin surprindere de acest eveniment. Echipa tehnica a salinei a reactionat insa cu promptitudine si a intervenit pentru a asigura securitatea celor 8 turisti care in acel moment se aflau in gondole.

Oamenii au fost coborati in siguranta, fara sa fie vreunul ranit. In comunicatul facut public la 3 ore dupa incident, conducerea a dat asigurari ca instalatia cu pricina are toate verificarile tehnice - facute la zi.

Multi dintre turistii aflati in salina nici nu si-au dat seama ca a avut loc un incident. Asta si pentru ca cei trei oameni blocat in varf si-au pastrat calmul pana cand echipele de interventie i-au coborat din Roata panoramica.

Turist: "Am vazut ca un brat al unei gondola s-a desprins si s-a deplasat, tot angrenajul s-a oprit. Chiar in varf erau doua sau trei persoane. Apoi am vazut ca au tot venit personae de la tehnic si interventie cu franghii si tot felul."

Turist: "S-a oprit pur si simplu, erau oameni acolo sus,dar nu a fost nici un accident. Era o defectiune minora. Nu functiona roata si au incercat sa o repare."

Turista: "Chiar in varf erau niste persoane dar si-au pastrat calmul, eu nu stiu ce as fi facut."

Deocamdata nu se cunoaste cauza defectiunii si nici cand va fi repusa in functiune Roata Panoramica.

In timpul interventiei, accesul turistilor in salina nu a fost restrictionat si multi dintre cei aflati in mina de sare au crezut ca echipele doar fac reparatii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO