Directorul Salii Polivalente, arestat preventiv. STENOGRAME: "Cat imi dai? Vreau masina, ma!"

Ultima actualizare: 06-09-2015 07:18
Octavian Bitu - facebook

Octavian Bitu a fost inregistrat cand ii cerea explicit unui om de afaceri o suma de bani sau un autoturism, urmand ca, in schimb, sa renunte la un proces civil si sa prelungeasca contractul de inchiriere pentru un teren, conform DNA.

Discutia dintre cei doi a avut loc pe 26 august, la Bucuresti, scrie Agerpres.

"Interlocutor: Aaa..? Io, stau foarte bine, vrei sa fac plata aicea? Ma gandeam sa fac si aicea, oricum trebuie sa platesc, macar alea care sunt...
Bitu Octavian: Vreau acum... vreau acum!
Interlocutor: Vrei? Cat...5.000? Da, iti dau si mai mult!
Bitu Octavian: Cat imi dai?
Interlocutor: aa?
Bitu Octavian: Cat imi dai?
Interlocutor: Imi spui cand ii vrei si...! Deci am acum, pot sa-ti dau pana la 20.000 de euro fara probleme, deci fara probleme. Merg pa-ncredere, fara nicio hartie, n-o fac...!
Bitu Octavian: Vreau masina, ma!
Interlocutor: Ba... deci nu, nu fac hartii si astea, ca ma (neinteligibil). Nu! Deci imi spui cand si...!
Bitu Octavian: Azi!
Interlocutor: Eh! Nu ii am azi!
Bitu Octavian: Da' cand ii ai?
Interlocutor: Trebuie sa ajung la Constanta, fac o vorba si in maxim o saptamana ii am.
Bitu Octavian: Is ai tai, ma?
Interlocutor: Da, ma! Ii am eu, ce ai? Ba, deci ii am eu!
Bitu Octavian: (neinteligibil)
Interlocutor: Ii vrei acuma? ti-i aduc in 4 ore, na',...dus, intors!
Bitu Octavian: De ce la Constanta?
Interlocutor: Ca acolo-i am, ce vrei sa-i tin aicea? Unde sa-i tin aicea? Acolo am seif. Eu ce dracu iti spun,...ii am acasa.
Bitu Octavian: Pai haide!
Interlocutor: Da? Hai! Cat, 10 sau 5?
Bitu Octavian: (neinteligibil)...10!".

Un alt dialog explicit a fost purtat de cei doi pe 28 august, la biroul de la Sala Polivalenta al lui Octavian Bitu, care si-a luat o serie de masuri de precautie pentru ca discutia sa nu poata fi interceptata.

"Discutia a fost mai ampla fata de cea anterioara, insa a fost axata pe legatura dintre pretinderea de bani si foloase cu atributiile de serviciu ale functionarului public. (...) si aceasta discutie, cu privire la aspectele relevante in dovedirea infractiunilor din dosar, s-a derulat in baia aferenta biroului directorului Salii Polivalente, pe fondul sonor al zgomotului produs de apa de la robinet. Mijloacele intrebuintate au permis inregistrarea cu mare claritate a dialogului", se precizeaza in referatul DNA.

Octavian Bitu, director al Complexului Sportiv National - Sala Polivalenta din Bucuresti, aflat in subordinea Ministerului Tineretului si Sportului, a fost retinut marti de procurorii DNA, fiind acuzat de savarsirea infractiunilor de santaj si luare de mita.

Potrivit site-ului PSD sector 4, Octavian Bitu detine functia de vicepresedinte al acestei filiale, iar presa centrala relateaza ca el este finul ministrului Sanatatii, Nicolae Banicioiu.

Conform unui comunicat postat pe site-ul DNA, in perioada aprilie - august 2015, Octavian Bitu, in calitate de director al Complexului Sportiv National - Sala Polivalenta din Bucuresti, a pretins de la un om de afaceri (denuntator in dosar) suma de 10.000 euro si foloase materiale constand in cedarea constructiei detinute de firma omului de afaceri catre o firma la care asociat, cu o cota de 50%, sa fie o persoana apropiata lui Octavian Bitu, in vederea valorificarii constructiei in activitati comerciale.

Despre valoarea constructiei, din care Octavian Bitu a solicitat practic jumatate pentru derularea de activitati comerciale, denuntatorul a afirmat ca este de minim 180.000 euro, conform actelor contabile ale firmei.

In schimbul banilor si foloaselor materiale pretinse, Octavian Bitu l-a asigurat pe omul de afaceri ca va stinge procesul civil aflat in derulare intre CSN Sala Polivalenta si firma acestuia si va prelungi contractul de inchiriere a terenurilor pe care se afla constructia firmei.

Octavian Bitu s-a angajat ca, in schimbul banilor si foloaselor pretinse, la viitoarea licitatie pentru inchirierea terenurilor, castigatoare sa fie o firma la care denuntatorul si un apropiat al lui Bitu sa fie asociati.

DNA mai arata ca, pe terenurile pe care le inchiriase de la Sala Polivalenta, firma denuntatorului construise o cladire pentru care, in cursul anului 2013, avea un contract de inchiriere cu un restaurant.

In aceste conditii, in luna aprilie 2013, Octavian Bitu a amenintat o denuntatoare ca ii vor fi reziliate contractele de inchiriere pentru terenuri, daca nu va renunta la contractul de inchiriere a constructiei, astfel incat aceasta sa fie inchiriata unei firme indicate de Bitu.

In saptamana ulterioara primei amenintari si in luna mai 2013, Octavian Bitu a reiterat amenintarile si a instiintat-o pe denuntatoare ca, daca nu este de acord cu propunerile lui, va determina rezilierea contractului de inchiriere a terenurilor pe care a fost construita cladirea.

Procurorii anticoruptie l-au prins marti in flagrant pe Octavian Bitu, in momentul in care acesta a primit de la denuntator suma de 10.000 lei.

Octavian Bitu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Stirile PRO TV
Stirile PRO TV # 17.00 – 22 Octombrie 2021

48:23
Alt Text!
La Măruță
La Maruta – 22 Octombrie 2021

01:26:33
Alt Text!
Doctor de bine
Dr. Brândușa Petruțescu, medic primar alergolog imunolog: ”Limităm infecțiile respiratorii dacă aerisim și dezinfectăm suprafețele

15:34
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!