Directorul DGASPC Galați, despre minora plină de sânge: „S-a întâlnit cu un băiat de 15 ani”

×
Codul embed a fost copiat

Scene şocante în Galaţi unde o tânără de 15 ani a fost văzută pe stradă plină de sânge de la brâu în jos. Speriaţi, trecătorii au încercat să o ajute crezând că este victima unui viol.

Grav este că oamenii au chemat şi un echipaj de poliţie care trecea prin zonă, însă agenţii nici nu ar fi coborât din maşină ca să vadă ce s-a întâmplat.

Cei doi agenţi, un bărbat şi o femeie, au fost filmaţi de trecătorii care au sărit să o ajute pe fata care era speriată şi nu putea să povestească ce a păţit. Oamenii au sunat la 112 şi au cerut intervenţia unei ambulanţe, care a şi venit şi a preluat-o pe minoră.

Fata a fost transportată la Spitalul de Copii, de unde, pentru că suferea de sângerări puternice, a fost transferată la secţia de ginecologie a Spitalului de Urgenţă din Galaţi.

Cei de la Direcţia pentru Protecţia Copilului Galaţi spun că fata ieşise în oraş cu bilet de voie şi se întâlnise cu iubitul ei, un adolescent de 15 ani, cu care întreţinuse consimţit relaţii intime. 

Citește și
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Cu privire la lipsa de reacţie a poliţiştilor, conducerea IPJ Galaţi a dispus cercetarea disciplinară a celor doi agenţi, iar ministrul Afacerilor Interne a cerut măsuri ferme.

Șeful Serviciului de Ambulanță Galați: Minora i-a spus asistentei de pe ambulanţă că ar fi fost violată

 

Minora de 14 ani i-a dat asistentei de pe ambulanţa care a transportat-o la spital detalii din care reieşea că ar fi fost violată, a declarat, luni, şeful Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Galaţi, Mihai Polinschi.

"Am fost solicitaţi pe 112 de către un agent de poliţie să intervenim pe raza municipiului Galaţi, unde o tânără se afla într-un loc public, cu o hemoragie abdominală, aparent. La faţa locului, echipajul nostru a constatat, în prezenţa unui echipaj de poliţie şi a unui agent de la jandarmi, că tânăra, de 14 ani, era confuză, avea o hemoragie puternică de origine vaginală pe haine şi pe picioare. A fost preluată, i s-au acordat primele îngrijiri, a fost perfuzată, transportată la Spitalul de Pediatrie din Galaţi, de unde a fost preluată şi transportată la Spitalul Judeţean Galaţi pentru serviciul de obstretică-ginecologie, fata fiind în şoc hemoragic. În timpul transportului, asistenta noastră a reuşit cu greu să scoată nişte amănunte din care reieşea că fata ar fi fost violată de o persoană cunoscută", a precizat Polinschi, conform Agerpres.

Fata a fost internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă, viaţa ei fiind în afara oricărui pericol.

"Pacienta, o minoră de 14 ani, a fost transferată de la Spitalul de Copii către secţia de ginecologie pentru o traumă internă. A primit tratament de specialitate, investigaţii şi, în prezent, starea ei stabilă hemo-dinamic şi respirator şi nu pune probleme deosebite", a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Galaţi, Ionuţ Băneşanu.

Directorul adjunct al DGASPC Galaţi: Fata a avut relații consimțite cu un băiat de 15 ani

 

Potrivit directorului adjunct al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Galaţi, Ciprian Groza, fata de 14 ani trăieşte într-un centru de plasament, iar sâmbătă şi-a luat bilet de voie între orele 17.00-20.00, spunând că se va plimba prin oraş.

Fata ar fi mers însă la domiciliul prietenului său, un băiat de 15 ani, cu care se cunoştea de circa o lună, iar acolo ar fi întreţinut de bună voie relaţii sexuale cu el.

“Cu acest băiat de 15 ani, minora ar mai fi avut patru întâlniri de acest gen. La domiciliul lui, din spusele fetei, s-ar fi consumat un act sexual consfinţit de ambele părţi, urmat de ce ştim că s-a întâmplat, acea hemoragie a fetiţei. Se pare că nu ar fi fost prima relaţie sexuală a fetei”, a declarat Groza, conform news.ro.

Reprezentantul DGASPC Galaţi spune că există nişte proceduri pe care fata le-a respectat, în speţă biletul de voie solicitat, însă ea ar fi mers nu la plimbare, cum a declarat, ci la domiciliul prietenului său.

De asemenea, Groza a anunţat la că la nivelul DGASPC Galaţi a fost începută o anchetă.

Între timp, copila a fost supusă unei intervenţii chirurgicale, iar după operaţie a început şedinţele de consiliere psihologică.

Între timp, Poliţia Judeţeană Galaţi a transmis că cei doi poliţişti filmaţi în timp ce asistau pasiv la momentul apariţiei fetei pline de sânge au gradul de agent, unul dintre ei este absolvent al Şcolii de Agenţi, promoţia 2016, celălalt este angajat din sursă externă în anul 2017.

În perioada cercetării disciplinare, celor doi nu li se suspendă activitatea.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Fată plină de sânge, ignorată de doi polițiști din Galați, care nu au coborât din mașină
Fată plină de sânge, ignorată de doi polițiști din Galați, care nu au coborât din mașină

Este anchetă la Poliția din Galați după ce doi agenți au fost filmați stând în fața unei adolescente plină de sânge, fără să aibă vreo reacție. 

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Cine sunt candidații desemnați, până acum, la primăriile de sectoare din București. AUR nu a anunțat pe nimeni la 3 sectoare
Cine sunt candidații desemnați, până acum, la primăriile de sectoare din București. AUR nu a anunțat pe nimeni la 3 sectoare

Partidele politice au închis negocierile pentru desemnarea candidaților la primăriile de sector din București. La fiecare dintre cele șase primării s-au înscris cel puțin câte trei candidați.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.