“Dimineata am gasit carnagiu”. Un urs a devastat intr-o singura noapte gospodariile dintr-un sat argesean


Ultimul update: Marti 08 Decembrie 2015 07:11
Data publicarii: Sambata 05 Decembrie 2015 07:20
Categorie: Stiri actuale

Un urs a ingrozit un sat intreg din localitatea Voroveni din Arges, dupa ce a dat iama, in toiul noptii, in mai multe gospodarii.
 

Intr-una din ele a omorat doi porci si a distrus mai multi stupi, iar in alta a mancat zeci de gaini. Oamenii se tem ca animalul a prins gustul si s-ar putea intoarce oricand.

De fiecare data ursul a dat atacul in gospodarii in timpul noptii. Cu toate ca oamenii au auzit galagie, niciunul nu si-a imaginat ca la ei in curtea ar putea fi un urs. Abia dimineata, au gasit dezastrul din jur.

"Am descoperit ca porcii au fost omorati. Unul in totalitate si mancat, se vede acolo si celalalt era in agonie..." spune un proprietar.

Flamand, animalul si-a continuat periplul prin sat si a dat atacul si in alte gospodarii. “Mi-a omorat 18 pui de carne si curcile. Am avut cinci. Erau zdrobite”, declara un gospodar. “E un pui de urs, pentru ca l-ar fi vazut mai multa lume..."

"Pur si simplu, am gasit carnagiu: pene si sange. Toata zona de la intrare de acolo in cotet ... Doua compartimente, n-am cuvinte... carnagiu”, spune alt localnic “Autoritatile sa ia masuri, pentru ca nu e de joaca... Poate sa fie un copil!"

Oamenii se tem de ce-i mai rau. "N-am iesit afara din casa. Asa le regleaza Dumnezeu. Se pare ca ursul acesta - dupa ghiara pe care a aplicat-o si cea mancat el acolo - cred ca are peste 400 de kilograme. Daca ieseam, probabil nu mai eram."

Localnicii au apelat la ajutorul autoritatilor, insa ursul nu a fost capturat inca.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO