Tot mai multe plangeri la adresa asistentei care i-a smuls parul unui copil."Mi-a desfigurat fetita"


Ultimul update: Luni 05 August 2013 06:46
Data publicarii: Vineri 02 August 2013 18:38
Categorie: Stiri actuale

Asistenta medicala de la cresa de stat din Suceava, acuzata ca l-a lovit pe un baietel de 3 ani pana i-a smuls parul din cap, si-a dat demisia.

Femeia in varsta de 40 de ani este cercetata penal. Pana acum, o singura plangere a fost depusa la politie, dar exista si alti parinti care i-au avut pe cei mici in grija ei si care au declarat ca din cauza izbucnirilor ei brutale copiii lor au avut de suferit. O fetita, de exemplu, ar fi fost izbita cu capul de calorifer.

Dupa ce in urma cu doua zile o mama povestea ca asistenta medicala i-a smuls parul din cap baietelul ei de trei ani, o alta mamica s-a hotarat sa rupa tacerea si a spus in ce hal si-a gasit fetita, de un an si 3 luni, cand a venit sa o ia de la cresa.

"Doamna asistenta a luat copilul din patut si il aducea spre mine. Pur si simplu, nu l-am recunoscut, era atat de desfigurat incat nu am recunoscut-o. Mi l-a pus in brate, moment in care am intrat in stare de soc, am inceput sa tremur, am inceput sa plang", declara mama.

Angajatii cresei i-au spus atunci ca fetita ei a cazut de pe olita si ca acest mic incident nu va lasa urme. Dupa o saptamana insa, un alt angajat i-a povestit mamei ce se intamplase: "Dupa ce le-a dat pampers-ul jos ii batea intotdeauna, ca de ce au facut pe ei. Copiii au plans, apoi s-au linistit. Singura care mai plangea era fetita mea, lucru care pe ea a scos-o din minti si a imbrancit-o, izbind-o cu capul de calorifer. Au urmat cateva luni in care fetita mea visa urat noaptea, se trezea, plangea, daca ridicai tonul punea manutele in cap si se ascundea in colt".

Femeia spune ca, dintr-un copil vesel si sociabil, fetita se schimbase total: vorbea foarte putin si era mereu trista. Dar mama a preferat atunci sa nu depuna plangere impotriva asistentei. Abia acum, Protectia Copilului s-a sesizat.

In urma plangerii facute si la politie, asistenta va fi audiata cand se va intoarce din concediul de odihna.

Dupa ce au aparut pe internet fotografiile copiilor maltratati in cresa, si-au facut curaj si alti parinti sa spune ce li s-a intamplat copiilor.

"Un alt baietel a fost ranit pe amigdale de la lingura care i-a fost impinsa in gura cu mancare, in asa hal.. "- scrie o mamica.

Daca va fi gasita vinovata, asistenta risca o amenda penala sau chiar inchisoarea.

O asistenta medicala din Suceava, acuzata ca a agresat un copil la cresa:
O asistenta a ajuns din ambulanta la spital dupa ce masina a fost lovita de un sofer neatent
VIDEO PROTVPLUS.RO