Dezastrul lasat in urma de ploile torentiale in mai multe judete: alunecari de teren si drumuri blocate de copaci si pietre

Dată publicare: 24-07-2017 07:38
Dată actualizare: 27-07-2017 06:58


Vremea capricioasa, demna de zilele de toamna, a facut probleme si in alte zone din tara, unde, din fericire, nu au existat victime.

In Arges si Prahova, ploile torentiale au adus alunecari de teren si mai multe drumuri au fost blocate de copaci, noroi si pietre. In Dambovita, in schimb, grindina a semanat paguba.

Pe Drumul National 1A, in judetul Prahova, intre localitatile Cheia si Maneciu, o ploaie torentiala a paralizat traficul.

O cisterna incarcata cu GPL a ramas prinsa in mijlocul crengilor, pietrelor si noroiului, care s-au scurs de pe versanti pe carosabil.

Sofer cisterna: "Nu am avut timp sa imi dau seama. A plouat."

Echipajele chemate la fata locului au reusit sa elibereze soseaua dupa mai bine de trei ore.

Pentru soferul cisternei insa, aventura a continuat. Din cauza pietrelor, rotile vehiculului s-au blocat.

Ploaia torentiala a reactivat si o alunecare de teren, spun autoritatile.

Dezastru a fost si in judetul Arges, aflat sub cod galben de vreme rea.

Pe drumul dintre Campulung si Brasov, dupa o ploaie torentiala, pe sosea au ajuns crengi si pietris, spre disperarea soferilor.

Intre Campulung si Dragoslavele, traficul a fost intrerupt. In timp ce autoturismele cu tonaj mic au putut alege rute ocolitoare, masinile mari au asteptat pana cand problema a fost rezolvata.

Peste satele de pe Valea Dambovitei, in schimb, s-a abatut grindina. Gradinile oamenilor au fost serios afectate de bucatile mari de gheata.

Scene asemanatoare s-au derulat si in zona Padina-Pestera.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO