Dezastru pe străzi și pe trotuare, după valul de gheață. Oameni răniți și copaci „sparți”


Ultimul update: Vineri 25 Ianuarie 2019 21:12
Data publicarii: Vineri 25 Ianuarie 2019 17:54
Categorie: Stiri actuale

Iarna își arată latura urâtă a feței și prinde sudul României într-o gheară de gheață. Ploile căzute peste noapte, însoțite de vântul tăios, care a avut și 60 de km pe oră la rafală, au lăsat în urmă un tablou ce dă fiori.

Troleibuzele au rămas în drum, după ce au înghețat cablurile, iar copacii s-au spart, la propriu, peste mașini.

A fost dezastru pe străzi și pe trotuarele ca sticla.

Vântul care a bătut cu putere în zona Capitalei a înghețat apa instantaneu. Astfel a început un lung șir de necazuri, unele un accente dramatice.

În București, un bărbat de 75 de ani a alunecat într-o stație și a nimerit chiar sub roțile tramvaiului. Accidentul s-a petrecut chiar aici la intersecția străzilor Progresul și Calea Rahovei. Bărbatul aștepta, se pare, tramvaiul într-o zonă unde gheața era depusă într-un strat gros, a alunecat, iar vatmanul nu a mai putut să oprească tramvaiul la timp.

Bietul om cu piciorul drept secționat de la gleznă a fost preluat de o ambulanță. Salvarea a fost chemată și pe șoseaua Viilor unde unui alt călător i s-a făcut rău în tramvai. Circulația a fost blocată până la plecarea medicilor.

La terminalul Ghencea, un tramvai a deraiat, iar în alte 9 puncte troleibuzele și tramvaiele au rămas fără alimentare. Pe bulevardul Banu Manta un copac s-a prăbușit în stradă și a oprit circulația până când pompierii l-au tăiat și l-au tras din drum. Doar în zona Foișorul de Foc erau 13 troleibuze înghețate în trafic.

În timp ce călătorii așteptau zgribuliți prin stații, angajații de la Transporturi București se... luptau cu gheața la propriu. Improvizația era cât pe ce să provoace un accident, după ce nacela în care se aflau muncitorii a atins un copac. O creangă s-a spart și a atins mașina unei șoferițe.

Gheața a acoperit, însă, și principalele drumuri din apropierea Bucureștiului.

Primii 100 de kilometri din Autostrada Soarelui erau acoperiți cu gheață, așa că polițiștii de la autostrăzi au luat decizia să oprească circulația și să-i trimită pe șoferi pe rute ocolitoare până la Drajna, până când condițiile meteorologice revin la normal.

Coșmarul șoferilor și al pietonilor este departe de final. Meteorologii precizează că, până duminică, sudul țării rămâne sub imperiul ghețurilor și al vântului puternic.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sute de oameni, în special bătrâni, au ajuns în spitale, din cauza ploii înghețate
Imagini inedite în Brăila. Cum a testat un bărbat alunecușul de pe stradă. VIDEO
Ploaie înghețată în București. Ghețușul a provocat probleme în trafic
VIDEO PROTVPLUS.RO