Dezastru ecologic la marginea Brașovului. S-au adunat mii de tone de gunoaie și deșeuri

Ultima actualizare: 01-09-2020 17:31

Imagini revoltătoare la marginea Brașovului, unde s-a produs un adevărat dezastru ecologic.

Pe câmpul străjuit de șoseaua ocolitoare sunt aruncate mii de tone de gunoaie, deșeuri din construcții și, mai nou, chiar caroserii de vehicule.

Deși autoritățile au dat, de-a lungul vremii, mai multe amenzi celor care duc resturile acolo, situația se agravează în loc să se rezolve.

De curând, aici și-au găsit sfârșitul și câteva autobuze ale regiei locale de transport în comun.

Autobuzele au fost scoase din uz în ultimii ani odată cu decizia municipalității de a înnoi flota auto. Reprezentanții regiei sunt uimiți să afle unde au ajuns vehiculele casate.

Silviu Ștefan, purtătorul de cuvânt al RATBV Brașov: „Autobuzele care au fost cumpărate au fost ridicate de cumpărători, iar ulterior nu știm ce s-a întâmplat cu ele. Există posibilitatea ca unul din autobuze să fi fost dezmembrat și resturile să ajungă acolo. Sunt mai multe firme cu care am încheiat contracte de vânzare de autobuze vechi.”

Nu este însă singura problemă. În zonă sunt depozitate frecvent mormane de moloz, fier vechi și obiecte casnice uzate de care oamenii vor să scape.

Femeie: „Moloz, gunoaie menajere. Nici nu poți să treci de mizeriile care sunt.. nu știu ce fel de oameni și ce au învățat în toată viață lor să facă”.

Reprezentanții Gărzii de Mediu și cei ai poliției locale spun că au în vizor locul și că de-a lungul timpului au aplicat mai multe sancțiuni. Până acum însă, rezultatele nu s-au văzut.

Anca Lăutaru, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Brașov: „Pot să vă spun că am prins în flagrant persoane care depozitau acolo. Au fost amendate și mai mult decât atât au fost puse să salubrizeze zona.”

Amenzile pleacă de la 15 mii de lei și pot ajunge până la 50 de mii de lei. Chiar și așa, contravenienții riscă, pentru că stiu că șansele să fie prinși sunt mici.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO