Tânărul aruncat în stradă, în Pitești, a murit cu zile. Detalii bulversante din dosar

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Tânărul abandonat pe o stradă din Pitești de prietenii săi a murit cu zile, spun medicii, care au stabilit că suferise un edem pulmonar din cauza consumului de droguri.

Dar amicii săi nu au sunat la ambulanță și nici nu l-au dus la spital, când i s-a făcut rău. Șoferul care a condus mașina în care s-a aflat tânărul, a fost găsit în trafic de jandarmi și dus la audieri. El va răspunde în faţa legii, pentru că şi-a lăsat fără ajutor prietenul aflat în dificultate. Dar ar putea fi acuzat şi de omor. 

Maşina din care au coborât duminică după-amiază doi bărbaţi şi l-au lăsat pe asfalt pe tânărul inert a fost găsită aseară de un echipaj de jandarmi în apropierea unui supermarket din Piteşti.

Şoferul, în vârstă de 20 de ani, a fost dus la audieri imediat ce a fost găsit, la câteva ore după incident.

În autoturism se mai aflau şi trei fete, care, se pare, nu au legătură cu incidentul petrecut mai devreme.

Conform unor surse apropiate anchetei, şoferul, prieten cu victima, le-a povestit anchetatorilor că ar fi mers împreună cu victima şi alţi doi amici până în Slatina, la 70 de km distanţă, de unde ar fi cumpărat ţigări cu stupefiante.

Pe drum, bărbatul de 28 de ani a fumat o ţigară, susţine cel audiat şi imediat i s-a făcut rău. Şoferul ar fi propus să-l ducă la spital, însă celalați doi pasageri s-au opus. Au decis să-l ducă "acasă", numai că nu au mers până la uşa familiei, ci l-au aruncat, efectiv, pe trotuar, lângă bloc.

Medicii de la ambulanţă, care l-au văzut câteva minute mai târziu, spun că bărbatul era mort de ceva vreme.

Pacientul era decedat, cianotic, cu nişte semne caracteristice edemului pulmonar acut", a precizat Marian Hiru, director SAJ Argeş.

Şocant este faptul aflat abia acum: dacă ar fi primit ajutor, tânărul putea fi salvat.

Marian Hiru director SAJ Argeş: - Edem pulmonar se putea instala pe fondul tulburării majore de ritm poate în două ore.

Reporter: - Spuneţi-ne, dacă în astea 2 ore, ar fi fost dus la spital şi nu aruncat în stradă, ar fi putut supravieţui?

Marian Hiru director SAJ Argeş: - Ar fi avut şanse şi şanse mari!

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti au preluat investigaţia.

"La verificarea iniţială a cadavrului nu au fost identificate pe corp leziuni, a fost identificată asupra cadavrului o sumă de bani, ceea ce s-a dus la înlăturarea unei eventuale ipoteze a unei tâlharii”, a explicat Nicolae Argeșanu, prim procuror la Parchetul Piteşti.

Anchetatorii trebuie să afle şi ce droguri a cumpărat tânărul, dar şi cine a fost furnizorul. Şoferul poate fi cercetat pentru infracţiunea de a fi lăsat un om în pericol de moarte, fără niciun ajutor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO