Desfasurare ampla de forte la Sibiu, pentru doborarea unei stanci de 20 de tone, care ameninta o intreaga localitate

Ultima actualizare: 07-08-2016 07:03

Blocul de piatra care statea sa cada peste mai multe case din Marginimea Sibiului a fost adus la sol in siguranta. Zeci de pompieri s-au chinut pret de mai bine de sase ore sa despice stanca fara sa puna in pericol locuintele oamenilor.

 

Pentru a duce la bun sfarsit operatiunea, la fata locului au ajuns doua macarale de mare tonaj. Dupa o furtuna cu tunete si trasnete, stanca uriasa s-a desprins miercuri de pe versant si a luat-o la vale. In scurt timp, pe drumul spre Transalpina, in localitatea Tilisca din Sibiu, au fost trimise echipaje pentru ca blocul de piatra de 20d e tone sa fie despicat in doua.

Operatiunea nu a mers insa conform planului. Prima macara nu a facut fata stancilor de 12, respectiv 8 tone. Asa ca a fost chemata inca o macara.

Din cauza greutatii, o bucata din stanca a fost lasata in raul din apropiere. Dupa mai bine de sase ore, localnicii au rasuflat usurati. Proprietarii celor doua case care ar fi putut fi distruse de uriasele stanci au trecut prin momente cumplite.

Daniela Banciu: "Ce sa simt? Un fior foarte mare si emotie si ce sa spun."

Proprietara casa: "Am fost foarte suparata, dar Dumnezeu ne-o ajutat draga si va multumesc la toti care ati stat intr-ajutor. Ne intoarcem acasa."

Desfasurarea de forte a fost una impresionanta.

Col. Virgil Giurgiu, ISU Sibiu: "Numarul de participanti a fost de peste 50 de oameni. In interventie au fost angrenate 12 institutii, atat ale Comitetului Judetean, cat si ale Comitetului Local pentru situatii de urgenta."

Cristian Roman, prefectul Sibiului: "A fost ceva absolut nou, dificil, dar suntem foarte fericiti ca s-a terminat asa."

Traficul a fost blocat in zona pe toata perioada interventiei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO