Descoperirea făcută de un "căutător de comori", în Vrancea. Autoritățile, în alertă

31-07-2018 21:56

detector de metale

Mai multe elemente de muniţie provenind din cel de-al Doilea Război Mondial au fost descoperite în Vrancea, printre acestea numărându-se două grenade şi mai multe cartuşe găsite de un "căutător de comori", informează ISU.

Potrivit sursei citate, în cursul zilei de marţi echipa pirotehnică din cadrul Detaşamentului de Pompieri Focşani a intervenit pentru preluarea unei grenade defensive şi a unui proiectil exploziv calibru 76 mm, descoperire în satul Doaga, comuna Garoafa, în urma unor lucrări de igienizare a unui teren aflat în proprietatea unui agent economic.

Reprezentanţii ISU Vrancea au menţionat, de asemenea, că un "cunoscut căutător de comori", Sandu Ionel, a găsit în Crângul Petreşti, cu ajutorul detectorului de metale, două grenade defensive şi 80 de cartuşe calibru 7,92 mm.

"Proiectilele descoperite au fost preluate şi transportate în condiţii de siguranţă la depozitul special amenajat, în vederea distrugerii", au precizat reprezentanţii ISU.

Aceştia avertizează persoanele care descoperă întâmplător elemente de muniţie neexplodată că trebuie să anunţe imediat organele de Poliţie sau Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, la numărul unic 112. 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO