Demolările stadionului Ghencea au început. Muncitorii nu garantează că va fi gata până la Euro 2020


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Miercuri 20 Iunie 2018 18:30
Categorie: Stiri actuale

A început demolarea stadionului Ghencea, iar în trei luni ar trebui să demareze lucrările pentru noua arenă, ridicată în locul lui.

Ritmul şantierului nu garantează însă că arena va fi gata până la Euro 2020, când România va găzdui câteva meciuri şi a promis că va avea şi terenuri la nivel european. Însă, celelalte 3 stadioane implicate în proiect, Rapid, Dinamo şi Arcul de Triumf, sunt tot la etapa studiilor de fezabilitate.

Au mai rămas doar doi ani până la Campionatul European de Fotbal din 2020, iar lucrările de construcţie la noile arene de fotbal promise de autorităţi nu au început încă. Cel mai bine stă arena din Ghencea unde stâlpii imenşi ai nocturnei sunt dezmembraţi cu macarale grele.

Înainte să dărâme tot stadionul, Ministerul Apărării Naţionale trebuie să aştepte ca fostul proprietar să îşi recupereze instalaţia de nocturnă, sonorizare şi supraveghere video, tabela electronică, lifturile de la tribuna oficială şi turnicheţii de la intrare. Abia apoi poate să înceapă demolarea şi construcţia noii arene a clubului Steaua.

Săptămâna viitoare firma care a câştigat licitaţia va dărâma tribuna oficială, hotelul de cantonament şi în final tribunele în care fanii roș-albaștrii s-au bucurat sau au plâns pentru echipa lor preferată. Mulţi şi-ar dori să ia acasă o parte din istoria acestui loc. Reprezentanţii clubului spun că au primit cereri şi de la alte baze sportive din ţară, aşa că tot ce mai poate fi refolosit va fi inventariat şi vândut.

Potrivit Companiei Naţionale de Investiţii, construcţia noului stadion ar trebui să dureze 25 de luni. Asta înseamnă că nouă arena va fi dată în folosinţă, cel mai probabil în iulie 2020. Cam târziu, ţinând cont că etapa finală a Campiontului European se va juca între 12 iunie şi 12 iulie 2020.

Noul stadion al Stelei ar trebui să aibă 30.500 de locuri, 4 vestiare, muzeu, restaurant şi skybar. Totul va costa peste 300 de milioane de lei. Dar dacă lucrările nu sunt accelerate, stadionul din Ghencea nu va găzdui nici măcar antrenamentul unor selecţionate europene. Deocamdată, reprezentanţii FRF, care lucrează la organizarea meciurilor găzduite de ţara noastră, iau în calcul toate variantele.

Drumul României la Euro începe însă în toamnă, în direct la PRO TV. Noua competiţie a UEFA, Nations League poate asigura o calificare directă selecţionatei noastre.

"Avem ocazia să jucăm nişte meciuri de departajare şi în februarie-martie 2019, să fim una din cele 4 echipe naţionale care se califica la Euro 2020", a transmis Florin Sari, manager.

La Nation League, România este în grupă cu Serbia, Lituania şi Muntenegru. Va fi primul test pentru naţionala condusă de Cosmin Contra. Un test important va fi şi pentru Federaţia Romană de Fotbal care trebuie să organizeze o etapă a celui mai important Campionat European. O ediţie care sărbătoreşte 60 de ani de la înfiinţarea turneului, la care vor participa pentru prima data 20 de naţiuni şi se va desfăşura în 13 oraşe europene.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Premierul Dăncilă: ”Se vor face stadioanele Dinamo, Rapid și Giulești”
Premierul Dăncilă: ”Se vor face stadioanele Dinamo, Rapid și Giulești”
Cinci femei s-au deghizat în bărbați pentru a intra pe stadion, la meci, în Iran
Cinci femei s-au deghizat în bărbați pentru a intra pe stadion, la meci, în Iran
Atac cu bombă pe un stadion de fotbal din Somalia. Sunt cel puţin 5 morţi
Atac cu bombă pe un stadion de fotbal din Somalia. Sunt cel puţin 5 morţi
VIDEO PROTVPLUS.RO
Impozitare pensii speciale
Foștii președinți, afectați de taxarea pensiilor speciale. Câți bani ar putea pierde
Panică la școala din Berceni după un "experiment Caracal". Ce a vrut să facă un bărbat
A vrut să răsplătească un tânăr care o ajutase, dar el a jefuit-o. Pățania unei femei din Arad
Tineri din Buzău, acuzați de trafic de persoane. Cât au câștigat din exploatarea fetelor
Condițiile în care erau ținute animalele sălbatice de pe domeniul lui Nuțu Cămătaru
Anchetă la sanatoriul TBC Moroieni, după ce un bărbat s-a aruncat de la etaj: "Avea halucinații"
"Ducu" Darie, răpus de ciroza hepatică
"Ducu" Darie, răpus de ciroza hepatică. Adevărul privind prezența pe lista de transplant
Incendiu de amploare într-o localitate din Neamț: „Am auzit bubuind. Am văzut fum şi flăcări”
Trupul neînsuflețit al lui Alexandru Darie, depus la Teatrul Bulandra. Când va fi înhumat
Zi decisivă pentru Kovesi. Consiliul UE discută despre desemnarea procurorului-şef european
Surpriza făcută de echipa Visuri la Cheie unei mame care își crește singură cele 4 fiice
Pățania unui bărbat din Ilfov. A vrut să facă o faptă bună, dar s-a trezit căutat de poliție