Decizie controversata. Comisia de malpraxis a decis ca medicii implicati in cazul bebelusului mort la Iasi sunt nevinovati

Ultima actualizare: 08-12-2014 07:08

Verdict controversat la Maternitatea "Elena Doamna" din Iasi. Comisia de malpraxis a Directiei de Sanatate Publica a decis ca medicii implicati in cazul bebelusului nascut mort in unitatea medicala in noaptea de 8 spre 9 septembrie sunt nevinovati.

Atunci, o femeie si sotul ei au acuzat faptul ca nici un doctor nu s-a aflat in spital pentru a o ajuta pe gravida sa nasca.

Astfel, in urma verificarilor, comisia de malpraxis din cadrul Directiei de Sanatate Publica Iasi a ajuns la concluzia ca, in seara respectiva, la Maternitatea "Elena Doamna", cand un bebelus a murit, personalul medical de serviciu nu ar fi gresit cu nimic: nu sunt nereguli si nici greseli in aceast caz, cred inspectorii. Practic, aceasta decizie scuteste atat medicul de garda, cat si restul personalului, de orice culpa. Tatal bebelusului - o fetita venita pe lume moarta - s-a aratat scandalizat de concluziile raportului. El a declarat ca nu intelege cum au ajuns expertii medicali la o astfel de solutie, din moment in acea seara dramatica sotia lui s-a chinui ore in sir, urland de durere, insa nici un medic nu a venit sa o vada.

Constantin Ciobanu, tatal bebelusului: "Normal ca nu este culpa medicala, din motiv ce nu a vazut-o nici un medic. Nici un medic nu era in maternitate in noaptea respectiva, cu exceptia doamnei infirmiere. Vom face o cerere de malpraxis catre comisia infirmierelor."

Tatal bebelusului spune ca asteapta acum un rezultat oficial, pe care il va depune la dosarul ce urmeaza sa ajunga in instanta. O comisie a Colegiului Medicilor va stabili in curand daca doctorii maternitatii ar fi incalcat etica medicala in seara in care femeia de 26 de ani s-a internat pentru a aduce pe lume un copil, insa bebelusul ar fi murit din cauza faptului ca nu a fost nimeni acolo sa asiste nasterea.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO