Decebal Traian Remeş, fost ministru al Agriculturii, a murit. Ce vârstă avea


Ultimul update: Vineri 14 Februarie 2020 19:50
Data publicarii: Vineri 14 Februarie 2020 19:39
Categorie: Stiri actuale
Decebal Traian Remes

Fostul ministru al Agriculturii Decebal, Traian Remeş, a murit vineri seara, a declarat managerul Spitalului Judeţean Baia Mare, Sorina Pintea.

Decebal Traian Remeş avea 70 de ani.

„A decedat acasă (în Baia mare - n.r.). Ieri a fost externat din spitalul nostru”, a spus Pintea.

Decebal Traian Remeş a fost ministru al Agriculturii şi Dezvoltării rurale în Guvernul Călin Popescu Tăriceanu, în anul 2007.

De asemenea, a condus Ministerul Finanţelor în perioada 23 septembrie 1998 - 28 decembrie 2000.

Traian Remeș, condamnat în dosarul „Caltaboșul”

 

În anul 2013, fostul ministru a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare în dosarul „Caltaboșul”, alături de Ioan Avram Muresan, fost ministru al Finanțelor.

În afacerea “Caltabosul”, un om de afaceri din Satu Mare a vrut să câștige două licitații pentru lucrări de îmbunătățiri funciare în Vâlcea și i-a dat ministrului Decebal Traian Remeș, prin intermediul lui Ioan Mureșan, produse alimentare în valoare de 1.500 de lei și suma de 15.000 euro, oferind totodată și un autoturism AUDI Q7, după cum au arătat procurorii anticorupție.

Gheorghe Ciorbă a povestit cu lux de amănunte ce daruri gustoase i-a mai făcut lui Remeș: „Am cumpărat aproximativ 30-40 kg de carne de vită și porc, cârnați, sarmale, caltaboși şi 50 litri de țuică, pe care le-am dus la domiciliul lui Remeș din Baia Mare, unde m-am deplasat împreună cu Mureșan Ioan”.

Remeș și Mureșan nu au recunoscut niciodată acuzațiile, ba chiar au contestat fără succes modul în care s-au făcut înregistrările. Iar Mureșan a încercat să îl convingă pe omul de afaceri să nu vorbească nimic în față anchetatorilor.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO