Dean Thompson, Insarcinatul de Afaceri al SUA: "Cooperam cu Romania in ce priveste lupta impotriva coruptiei si terorismului"

Dean Thompson - Agerpres

Insarcinatul cu afaceri al Ambasadei Statelor Unite la Bucuresti, Dean Thompson, a declarat, luni, ca SUA si Romania coopereaza in prezent pe subiecte legate de lupta impotriva coruptiei, a terorismului, dar si pe teme legate de statul de drept.

"Astazi, 135 de ani mai tarziu, prietenia noastra este doar mai profunda si mai puternica. Natiunile noastre continua sa colaboreze strans pentru a infrunta cele mai dificile provocari mondiale. De exemplu, cooperam in cadrul unor programe si pe subiecte legate de statul de drept, lupta impotriva coruptiei si lupta impotriva terorismului. In plus, am avut numeroase schimburi academice in si din tarile noastre, intr-o multime de domenii precum guvernarea corporativa, administratia publica si traficul de persoane. Mai mult, natiunile noastre sunt pline de diversitate si ne straduim sa avem politici incluzive si suntem mandri de acest lucru, recunoscand faptul ca diversitatea este unul dintre cele mai mari atuuri ale noastre", a spus Thompson, la vernisajul expozitiei "135 de ani de relatii diplomatice Romania-SUA", relateaza Agerpres.

El a aratat ca cele doua state raman unite si isi exprima angajamentul pentru egalitate, securitate si libertate.

"Aceasta seara este o celebrare a incredibilei, puternicei si indelungatei prietenii dintre poporul american si poporul roman", si-a incheiat discursul diplomatul american.

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Dean Thompson, insarcinatul cu afaceri al SUA:
Dean Thompson, insarcinatul cu afaceri al SUA: "Libertatea presei este sub asediu"

Dean Thompson, insarcinatul cu afaceri al SUA, a transmis, cu ocazia Zilei Internationale a Presei, ca libertatea presei este sub asediu si ca meseria de jurnalist poate fi una periculoasa in aceste vremuri.

Cum sunt vazute in SUA anchetele DNA din Romania. Oficialul american Dean Thompson:
Cum sunt vazute in SUA anchetele DNA din Romania. Oficialul american Dean Thompson: "Vom continua sa incurajam asta"

Dean Thompson, Insarcinatul cu Afaceri al Statelor Unite ale Americii la Bucuresti, a fost invitatul lui Cristian Leonte in emisiunea "Dupa 20 de ani", difuzata duminica la Pro TV si PROTV News.

Dean Thompson, Insarcinatul de Afaceri al SUA, la
Dean Thompson, Insarcinatul de Afaceri al SUA, la "Dupa 20 de ani". Ce se va intampla daca Rusia va incalca Art. 5 al NATO

Cristian Leonte a stat de vorba cu Dean Thompson – Insarcinatul de Afaceri al Statelor Unite ale Americii la Bucuresti - in emisiunea "Dupa 20 de ani", difuzata duminica la Pro TV si ProTV News.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.