Dean Thompson, Insarcinatul de Afaceri al SUA: "Cooperam cu Romania in ce priveste lupta impotriva coruptiei si terorismului"

29-06-2015 20:33


Dean Thompson - Agerpres

Insarcinatul cu afaceri al Ambasadei Statelor Unite la Bucuresti, Dean Thompson, a declarat, luni, ca SUA si Romania coopereaza in prezent pe subiecte legate de lupta impotriva coruptiei, a terorismului, dar si pe teme legate de statul de drept.

"Astazi, 135 de ani mai tarziu, prietenia noastra este doar mai profunda si mai puternica. Natiunile noastre continua sa colaboreze strans pentru a infrunta cele mai dificile provocari mondiale. De exemplu, cooperam in cadrul unor programe si pe subiecte legate de statul de drept, lupta impotriva coruptiei si lupta impotriva terorismului. In plus, am avut numeroase schimburi academice in si din tarile noastre, intr-o multime de domenii precum guvernarea corporativa, administratia publica si traficul de persoane. Mai mult, natiunile noastre sunt pline de diversitate si ne straduim sa avem politici incluzive si suntem mandri de acest lucru, recunoscand faptul ca diversitatea este unul dintre cele mai mari atuuri ale noastre", a spus Thompson, la vernisajul expozitiei "135 de ani de relatii diplomatice Romania-SUA", relateaza Agerpres.

El a aratat ca cele doua state raman unite si isi exprima angajamentul pentru egalitate, securitate si libertate.

"Aceasta seara este o celebrare a incredibilei, puternicei si indelungatei prietenii dintre poporul american si poporul roman", si-a incheiat discursul diplomatul american.

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO