De ce au fost făcute publice imaginile în care criminalul prins în România ucide un tânăr

Ultima actualizare: 02-10-2019 19:43

Un criminal periculos, urmărit de 4 ani de autorităţile britanice, a fost prins în România, la Cluj. La cererea familiei victimei, procurorii au făcut publice acum imaginile cu atacul sângeros.

Camerele de supraveghere din barul unde a fost săvârşită crimă au surprins momentul în care Shane O'Brien îl ucide cu sânge rece pe un tânăr de 21 de ani, care îşi petrecea liniştit seara, cu iubita lui. Suspectul a fost imediat extrădat şi acum magistraţii l-au găsit vinovat de omor deosebit de grav.

Shane O'Brien, de 31 de ani, a fugit de autorităţile britanice imediat după ce a comis crima terifiantă într-un bar din Kingsbury - nord-vestul Londrei. În imaginile şocante ale atacului- se vede cum criminalul se apropie de tânărul de 21 de ani, care era însoţit de iubita lui.

Noel McHugh, inspector şef: "Josh a ieşit în oraş, ca într-o seară normală, însoţit de prietena sa, într-un bar. Era imediat după miezul nopţii şi într-un atac total neprovocat, lui Josh i s-a sfâşiat gâtul. Persoana care l-a ucis pe Josh era Shane O'Brien".

Ca să nu fie prins de autorităţile britanice, suspectul a sperat să-şi piardă urma în România. Imediat, a fost dat în urmărire internatinala, iar poliţia a pus o recompensă pe capul său de 50.000 de lire.

Noel McHugh, inspector şef: "Imediat după ce l-a înjunghiat pe Josh în zona gatului, a ascuns cuţitul şi a ieşit pe uşă, ştiind că nu este cale de întoarcere pentru ceea ce îi făcuse lui Josh."

Familia victimei a cerut publicarea imaginilor surprinse de camerele de supraveghere pentru a demosntra că Josh a fost atacat fără motiv.

Tracey Hanson, mama victimei: „Am primit un telefon în care mi se spunea că Josh a fost înjunghiat. Josh nu a făcut nimic greşit. Avea doar 21 de ani. Se afla într-un bar cu prietenii."

Criminalul a fost căutat mai bine de trei ani şi jumătate de Interpol. Culmea e că a fost prins în urmă cu doi ani în Praga, dar cum avea acte false - a fost lăsat liber.

Abia în lună martie a acestui an, poliţiştii romani l-au capturat- în timp ce se plimba liniştit pe o stradă din Cluj-Napoca. Agenţii s-au bazat pe semnalmentele din mandatul de urmărire.

Chiar ieri, la capătul unui proces de şase luni, autorităţile britanice l-au găsit vinovat de omor pe Shane O'Brien. Potrivit "The Guardian"- sentinţa va fi pronunţată pe 17 octombrie- iar individul risca pedeapsa maximă: închisoare pe viaţă.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO