Turiști și localnici amendați în Delta Dunării. Ce au lăsat în urma lor a fost îngrozitor

Ultima actualizare: 01-07-2020 08:36

Turiști și localnici din Delta Dunării au fost amendați pentru că nu au respectat condițiile de camping în biorezervație.

Au pescuit și cu unelte interzise, dar mai grav este că autoritățile au ridicat din urma lor sute de kilograme de gunoaie.

Mii de români își petrec în aceste zile concediul în Delta Dunării, o zonă protejată tocmai pentru a putea păstra biodiversitatea.

Din păcate, mulți dintre cei care au ales să meargă cu cortul nu au respectat condițiile de campare, susțin ecologiștii. Au lăsat în urma lor mormane de gunoaie, dar au fost descoperiți și când pescuiau ilegal mai multe specii de pești de mici dimensiuni.

Potrivit legii, aceștia trebuie eliberați tocmai pentru a continua refacerea faunei. Dar nu doar turiștii au fost prinși pe picior greșit de autorități.

Echipele de verificare au descoperit zone întregi înțesate de setci, un fel de plase, interzise până la 30 septembrie. Toate au fost montate de localnici.

În cazul acestora, autoritățile au aplicat nu doar amenzi, așa cum s-a întâmplat cu turiștii, ci au deschis și dosare de cercetare penală pentru braconaj.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO