Dator vândut la stat, din cauza unei erori administrative. A primit amenzi de zeci de mii de lei


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Marti 23 Octombrie 2018 19:33
Categorie: Stiri actuale
masina

Un buzoian a ajuns dator vândut la stat, din amenzi primite pentru neplata rovinietei din 2010, timp de 7 ani.

Bărbatul a realizat că ceva nu este în regulă abia când a văzut că strânge în continuare sancțiuni deși autoturismul său, Dacia 1300, nu mai părăsise curtea de luni bune.

A aflat după șapte ani că a fost sancționat din cauza unui șofer care circula cu același număr de înmatriculare.

Șirul de sancțiuni contravenționale pentru rovinieta neplătită de Ion Dedu a început în anul 2010. Neobișnuit cu astfel de situații jenante bărbatul s-a conformat și a achitat primele amenzi. La acel moment, acesta deținea un autoturism Dacia 1300, cu numelere de înmatriculare BZ-05-TRI, pe care mai tot timpul îl ținea parcat în curtea casei.

Deși avea dubii încă de atunci privind sursa contravențiilor, șoferul se lăsa de fiecare dată intimidat de procesul verbal care, pe lângă o fotografie captată cu o cameră digitală ANPR, folosită în vederea recunoașterii automate a numerelor de înmatriculare, scria clar că ”numărul de înmatriculare BZ 05 TRI nu s-a regăsit în baza de date în care sunt conținute toate rovinietele valide la data înregistrării contravenției valide”.

”Eu aveam o Dacie 1300 pe care stăteau găinile de câteva luni însă tot primeam amenzi pe numărul meu de înmatriculare. Am crezut la început că cineva a falsificat plăcuțele de înmatriculare. Mașina mea nu mai putea fi pornită pentru că începusem să dau ici-colo piese mici din ea”, a declarat Ion Dedu, proprietarul Daciei 1300, potrivit stiridebuzau.ro.

În total, Ion Dedu a strâns peste 440 de procese verbale de contravenție emise din 2010, care au fost puse în executare prin intermediul primăriei Gura Teghii, dar și prin executori care prelucrau câte 10 - 15 procese verbale.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile amomentului din România, dar și din lume!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Sursa: Stiri de Buzău

Apariţie revoltătoare lângă Sfinx, în Bucegi. Un şofer a urcat cu maşina până la monumentul protejat
Cărucior cu un bebeluș, împins din mașină. Mamă: ”A fost un pic de amuzament”
Cuplurile căsătorite, în vizorul ANAF. Riscă amendă de 5.000 de lei
VIDEO PROTVPLUS.RO