Daniel Prodan a fost resuscitat timp de 3 ore. Prima ambulanta care a ajuns la locuinta sa nu a avut medic

×
Codul embed a fost copiat

Prima ambulanta care a mers la Daniel Prodan era doar cu asistent medical si a ajuns la locuinta acestuia la 14 minute dupa primirea apelului, dar dupa cateva minute a ajuns si un echipaj cu medic, care a inceput imediat manevrele de resuscitare.

Apelul la 112 a fost facut de sotia fostului jucator, miercuri,  la ora 19:57. In acel moment nu era liber niciun echipaj nici la SMURD, nici de la Serviciul de Ambulanta. Asa ca s-a luat decizia ca spre caz sa fie trimisa cea mai apropiata ambulanta care sa fie dotata coresponzator. Echipajul a ajuns la 14 minute de la inregistrarea apelului si imediat au inceput procedurile de resuscitare. In toata aceasta perioada a fost cautata o alta ambulanta cu medic.

Prima s-a eliberat de la Spitalul Floreasca si a ajuns la caz la 8 minute de la sosirea primului echipaj. Cele doua echipe medicale l-au resuscitat timp de 3 ore pentru ca de 4 ori inima lui Daniel Prodan a repornit. Prima ambulanta nu a avut medic deoarece exista un deficit de personal la serviciul de ambulanta, lipsesc foarte multi medici, aproape 50%. Medicul trimis in acest caz a avut in ultimii doi ani cele mai multe reusite in caz de resuscitare. Ambulantele trebuie sa ajunga in afara orasului in maximum 20 de minute, iar in acest caz s-a ajuns in 14 minute asa ca din acest punct de vedere nu poate fi vorba de o ancheta interna.

"Un jucator moare de doua ori: o data cand se lasa de fotbal, a doua oara - de moarte naturala"

Fostul "treiar" al Generatiei de Aur, Daniel Prodan, s-a stins din viata la numai 44 de ani. In zadar au incercat medici sa-i reporneasca inima. Cel alintat "DIDI" a facut infarct in locuinta sa din Voluntari. Ramane in urma sa o cariera de succes la echipa nationala, la Steaua Bucuresti si la Atletico Madrid. "Didi" Prodan era casatorit, iar fiul sau, in varsta de 16 ani, este tot fotbalist.

Citește și
Leonard Cohen
Leonard Cohen a murit la 82 de ani. Ce scria artistul in ultimul mesaj catre iubita sa, Marianne
Confidentul lui Putin spune că Ungaria va lua Transilvania, dacă Trump câștigă alegerile în SUA

Daniel Prodan, in ianuarie 2014: "Un jucator moare de doua ori: o data cand se lasa de fotbal, a doua oara - de moarte naturala"

La doar 44 de ani, Daniel Prodan s-a stins din viata, in urma unui infarct. "Sanatos tun", asa cum il descria fostul medic al echipei nationale a Romaniei, Pompiliu Popescu, "Didi" s-a prabusit in locuinta sa din Voluntari, miercuri seara, in jurul orei 20. Trei ore a fost resuscitat, insa cel mai important meci al vietii lui fusese deja pierdut.

Pentru toata lumea, Daniel Prodan va ramane stalpul apararii Generatiei de Aur, care a atins cea mai mare performanta, in 1994, sferturi de finala la Cupa Mondiala din Statele Unite. Victoriile cu Columbia, dar mai ales cu Argentina marelui Maradona au scos mii de romani in strada, la acea vreme. Crescut la Olimpia, echipa din orasul natal Satu Mare, Prodan a cunoscut gloria fotbalistica la nivel de club, la Steaua. Golul din '95, impotriva scotienilor de la Glasgow Rangers, ramane una dintre cele mai frumoase reusite ale romanilor in Champions League. Valoarea incontestabila a fundasului tricolor avea sa ii aduca si transferul la Atletico Madrid, acolo unde a fost coleg cu actualul antrenor al echipei, Diego Simeone. Site-ul madrilenilor deplange disparitia celui care a marcat de patru ori in Primera Division, in tricoul alb-rosu.

Pozitia Serviciului de Ambulanta Bucuresti

Primul echipaj de la Serviciul de Ambulanta Bucuresti – Ilfov (SABI) a ajuns la locuinta lui Daniel Prodan la 14 minute dupa primirea apelului, acesta fiind un echipaj care trebuia sa ajunga la un alt caz si a fost redirectionat, a spus Alis Grasu. Intrucat acest echipaj medical era pe ambulanta de tip B, doar cu asistent medical, la locuinta lui Daniel Prodan a fost trimisa si o ambulanta de tip C, cu medic, aceasta ajungand la cateva minute dupa primul echipaj. Manevrele de resuscitare au durat trei ore, pentru ca in acest interval cordul a pornit de patru ori, dar nu a mentinut activitatea decat cateva secunde, motiv pentru care Daniel Prodan nu a putut fi transportat la spital, in final fiind declarat decesul, a mai spus managerul Serviciului de Ambulanta Bucuresti – Ilfov.

Fostul fotbalist Daniel Prodan a decedat miercuri, la varsta de 44 de ani, in urma unui infarct. "Tragedia s-a petrecut in casa din Voluntari a fostului mare fundas tricolor. Colapsul s-a petrecut sub ochii sotiei sale, Licinia, care la 19.57 a anuntat Salvarea. Directorul SABIF, Alis Grasu, mi-a confirmat", a scris jurnalistul Dorin Chiotea pe pagina lui de Facebook.

El a adaugat ca medicii au incercat sa-l resusciteze de patru ori pe fostul international. "De patru ori a fost resuscitat Didi Prodan in prima ora de interventie a medicilor. De tot atatea ori i-a fost repornita inima, in pusee de cate 10 secunde (de trei ori), apoi de 20 de secunde (ultima data). Pentru inca doua ore dupa instalarea asistolei (stopul cardiac) au continuat eforturile de resuscitare. Abia la final cele doua echipaje au aflat numele pacientului, de la niste prieteni de familie", a precizat Chitea.

Jurnalistul a precizat ca atacul de cord a survenit la foarte putin timp dupa ce sotia sa a venit de la serviciu. "Dupa ce s-au imbratisat, cei doi s-au decis sa puna masa, iar imediat ce s-a ridicat de pe canapeaua unde viziona un program TV Didi s-a prabusit sub privirile Liciniei si ale fiului sau de 16 ani, Razvan, fotbalist la Atletico Regal Bucuresti. Corpul lui fostului international a fost ridicat de medicii legisti pentru autopsie. Politia a ajuns, de asemenea, la locuinta din Pipera/ str Erou Iancu Nicolae a fostului international, unde oamenii s-au adunat la poarta pentru a depune flori si a aprinde lumanari", a mentionat Chiotea.

 

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Declarația momentului: ”Simona Halep rămâne suspendată pentru dopaj!”
NEWS ALERT Declarația momentului: ”Simona Halep rămâne suspendată pentru dopaj!”
Citește și...
Trupul lui Daniel Prodan, depus la capela cimitirului din Pipera. Fostii colegi de la
Trupul lui Daniel Prodan, depus la capela cimitirului din Pipera. Fostii colegi de la "nationala" si-au luat ramas bun

Generatia de Aur a fotbalului romanesc a pierdut miercuri seara un nume greu, care a facut stadioane sa vibreze. Fostul mare sportiv Daniel Prodan a murit, in urma unui infarct.

Leonard Cohen a murit la 82 de ani. Ce scria artistul in ultimul mesaj catre iubita sa, Marianne
Leonard Cohen a murit la 82 de ani. Ce scria artistul in ultimul mesaj catre iubita sa, Marianne

Muzicianul canadian Leonard Cohen, care a fost de asemenea un poet apreciat si romancier, a murit la varsta de 82 de ani, transmit vineri dimineata agentiile internationale de presa.

Recomandări
VIDEO. Joe Biden i-a mulțumit lui Klaus Iohannis la Casa Albă: ”Ați depășit orice așteptări”
VIDEO. Joe Biden i-a mulțumit lui Klaus Iohannis la Casa Albă: ”Ați depășit orice așteptări”

Președintele Klaus Iohannis a fost primit la Casa Albă de președintele american, Joe Biden, într-o vizită care marchează 20 de ani de când România a aderat la NATO.  

Ce jura Putin la învestirea sa ca președinte, în 2000. A promis să „păstreze și să dezvolte democrația”
Ce jura Putin la învestirea sa ca președinte, în 2000. A promis să „păstreze și să dezvolte democrația”

Vladimir Putin a depus jurământul ca președinte al Federației Ruse. Și-a început, astfel, cel de al cincilea mandat, într-un moment în care pare tot mai sigur de victoria de pe frontul din Ucraina.

Îl va convinge Klaus Iohannis pe Joe Biden să-l susțină pentru șefia NATO? Ce cred analiștii politici
Îl va convinge Klaus Iohannis pe Joe Biden să-l susțină pentru șefia NATO? Ce cred analiștii politici

Klaus Iohannis va fi primit la Casa Albă de președintele american, Joe Biden. Șeful statului este la Washington într-o scurtă vizită, pentru a marca 20 de ani de când România a aderat la NATO.