Dan Voiculescu poate fi eliberat conditionat. Hotararea nu este definitiva: "Este un profitor al carentelor legislative"

Dată publicare: 08-06-2017 08:11
Dată actualizare: 11-06-2017 06:51


Dan Voiculescu va redeveni un om liber cu mult inainte sa isi fi ispasit cei zece ani de detentie pe care i-a primit in dosarul ICA.

Judecatoria Sectorului 5 considera ca omul de afaceri poate fi eliberat conditionat pentru ca a executat o treime din pedeapsa si nu doar stand in spatele gratiiilor ci si scriind 11 lucrari stiintifice! “Este un profitor al carentelor legislative“, considera procurorii care vor contesta sentinta la Tribunal.

Dan Voiculescu a cerut Judecatoriei Sectorului 5 sa il elibereze din inchisoare pentru ca a executat o treime din pedeaspa. A castigat 11 luni de libertate pentru ca a scris 11 carti in spatele gratiilor, toate considerate lucrari stiintifice.

Procurorii anticoruptie sunt vehementi impotriva ideii ca dan voiculesc sa fie eliberat inainte sa fi stat o perioada importanta in spatele gratiilor. Ba chiar ca nu si-a platiti prejudiciul urias de 60 de milioane de euro. Iar in ceea ce priveste cartile scrise, acuzatorii sustin ca sunt mai aproape de inselaciune decat de ideea de lucrare stiintifica.

“Petentul este un profitor al carentelor legislative din domeniu pentru a putea obtine cat mai usor zile castig, a acuzat procurorul in sedinta de judecata.” (Sursa: procuror DNA, Judecatoria sectorului 5)

Acuzarea a punctat si cu un citat din cartile scrise de omul de afaceri care, fara sa isi dea seama, pledeaza impotriva propriei persoane.

"Infractiunile de coruptie sa nu se bucure de prescriere, gratieri, reduceri ale termenelor de recluziune sau alte prevederi favorizante, mai ales atunci cand pagubele nu au putut fi recuperate." (Sursa: Dan Voiculescu)

Chiar si comisia de eliberare conditionata a inchisorii in care este incarcerat Dan Voicuulescu s-a opus lasarii in libertate a acestuia pe motiv ca au trecut doar doi ani si 9 luni, mult prea putin in comparatie cu pedeapsa de zece ani care trebuie executata.

Dan Voiculescu are toate motivele sa fie fericit odata ce judecatoria i-a admis cererea. Insa bucuria trebuie sa fie temperata cata vreme procurorii dna au la dispozitie trei zile ca sa conteste sentinta. Asa ca soarta lui va fi decisa definitiv de Tribunalul Bucuresti.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO