Cutremur cu magnitudinea 2.6 in Galati. Localnicii sustin ca ar fi fost mult mai puternic

Dată publicare: 26-10-2013 07:20
Dată actualizare: 29-10-2013 06:54


Cand credeau ca au scapat de cutremure, localnicii din Izvoarele, judetul Galati, s-au trezit iarasi ca se misca pamantul cu ei.

Dupa o saptamana de liniste, sambata dimineata s-au speriat cumplit, pentru ca in zona s-a produs un nou seism, cu magnitudinea 2,6, anunta Institutului de Fizica Pamantului. Dar unii oameni sunt convinsi ca a fost mult mai puternic. Luna aceasta, in zona au fost inregistrate peste 200 de cutremure.

"Vreo saptamana a fost mai liniste, dar tot se mai auzea seara bubuind, asa. Dar sambata dimineata, era cinci si douazeci era. Cand m-a bubuit de doua ori din pat! Uite-asa m-a saltat din pat. Pe urma, mai stau oleaca, iar cutremur. Pe la sase si ceva, iar cutremur. Trei cutremure unul dupa altul au fost.", spune un localnic.

In tot acest timp, crapaturile caselor provocate de primele cutremure se adancesc tot mai mult, iar de ajutoare financiare nu mai vorbeste nimeni.

Nici problema apei nu s-a rezolvat. Dupa ce, teoretic, puturile au fost curatate, apa nu e potabila, se plang oamenii.

Vineri, reprezentantii Societatii Romane de Geofizica au facut public raportul transmis Guvernului dupa studiile facute la Izvoarele. Daca documentul mentioneaza ca seismele au la origini doar cauze naturale, localnicii sunt in continuare sceptici.

"Eu zic ca tot de la schele e. N-are cum sa fie. Cutremurul, cand vine de la Vrancea, e altfel. Astea sunt numai zdruncinaturi. Nu-i ca cutremurul, dom-le. Nu-i ca cutremurul.", este convins un localnic.

In evidenta Institutului National de Fizica a Pamantului apare, vineri, un singur cutremur in zona Galati, cu magnitudinea de 2,6.
 

Citeste si:

Cele mai bune tari unde sa iesi la pensie

Desi lovita de criza, o mica tara din Europa atrage imigrantii ca un magnet: scutiri de impozite, mancare ieftina si chilipiruri imobiliare


VIDEO PROTVPLUS.RO