Curtea de Apel Alba a dat sentinta in procesul in care presedintele Klaus Iohannis a cerut anularea raportului ANI

Dată publicare: 10-06-2015 13:11
Dată actualizare: 13-06-2015 07:12


Miercuri, la Curtea de Apel Alba, s-a dat  sentinta intr-un proces in care actualul presedinte al tarii, Klaus Iohannis, a cerut anularea unui raport intocmit de Agentia Natrionala de Integritate. Contestatia sefului statului a fost admisa.

Este vorba despre raportul ANI in care era acuzat de conflict de interese, intr-un dosar din 2010, cand era primar al Sibiului. Curtea de Apel Alba Iulia a admis contestatia formulata de Klaus Iohannis si a dispus anularea raportului intocmit de Agentia Nationala de Integritate, prin care aceasta constatase incalcarea legislatiei in domeniul conflictului de interese, scrie Agerpres. Solutia CA Alba Iulia nu este definitiva.

Agentia Nationala de Integritate il acuzase pe Klaus Iohannis de conflict de interese, pentru ca in 2010 ar fi incheiat un contract de prestari servicii intre primaria Sibiu si tipografia detinuta de Forumul Democrat German, desi la vremea respectiva era si presedintele acestui partid.

Procesul, care a inceput in 2013, a fost clasat de Inalta Curte de Casatie si Justitie, insa actualul presedinte s-a adresat dupa un an Curtii de Apel din Alba Iulia si a cerut anularea raportului intocmit atunci de ANI impotriva sa.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO