Cuplu de români căutat în Germania pentru crimă, reținut în Mureș

politie germania
iStock

Doi români, ambii de 22 de ani, căutați în Germania pentru crimă, au fost reținuți în cursul zilei de joi, în județul Mureș.

Poliţiştii români de investigaţii criminale, însoţiţi de doi anchetatori germani şi de ofiţerul de legătură al BKA Wiesbaden la Bucureşti au acţionat pe raza judeţului Mureş pentru depistarea şi reţinerea a două persoane bănuite de omor, comis asupra unui cetăţean german de 67 de ani, la data de 7 ianuarie a.c., în Landul Renania de Nord' Westfalia.

"În cadrul acţiunii, au fost efectuate patru percheziţii domiciliare, în judeţul Mureş, şi două percheziţii ale unor autoturisme folosite de cei în cauză, fiind descoperite şi ridicate trei cuţite susceptibile a fi sustrase din locuinţa victimei sau folosite la comiterea omorului. Din cercetări a reieşit că, la întoarcerea în România, cei doi ar fi înstrăinat unul dintre autovehicule, care ar fi fost folosit pentru deplasarea în şi din Germania, precum şi pe teritoriul altor state europene. Cele două persoane bănuite, respectiv un bărbat, de 22 de ani, din Târnăveni, judeţul Mureş şi concubina sa, de 22 de ani, din aceeaşi localitate, au fost depistate şi reţinute, fiind prezentate Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Târgu Mureş, în vederea predării în baza unor mandate europene de anchetă emise de autorităţile din Germania. Acestea au fost reţinute pentru 24 de ore, urmând ca astăzi să fie prezentate instanţei, pentru confirmarea mandatelor", a anunţat Inspectoratul General al Poliţiei Române, într-un comunicat de presă.

Potrivit IGPR, ancheta autorităţilor germane a reliefat faptul că cei doi ar fi cunoscut victima, cu care ar fi intrat în contact la data de 7 ianuarie 2019, când ar fi lovit-o iniţial în zona capului cu un obiect contondent, după care ar fi înjunghiat-o de cel puţin nouă ori în zona gâtului, ceea ce a condus la decesul acesteia.

"După comiterea faptei, cei doi ar fi sustras, de la reşedinţa cetăţeanului german, un autoturism (pe care l-ar fi abandonat ulterior), diverse bunuri, un portofel cu acte şi bani şi un telefon mobil. Pentru strângerea de probe în dosarul penal deschis la Parchetul din Arnsberg - Germania, cooperarea poliţiştilor s-a desfăşurat în baza unui ordin european de anchetă primit la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş", a mai precizat IGPR.

Citește și
Jamal Khashoggi
Raportul ONU privind uciderea lui Jamal Khashoggi. Cine ar fi vinovat
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Potrivit comunicatului, primele investigaţii au fost efectuate iniţial în România, în cadrul cooperării poliţieneşti internaţionale între Inspectoratul General al Poliţiei Române - Direcţia de Investigaţii Criminale, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş - Serviciul de Investigaţii Criminale şi Prezidiul Poliţiei Dortmund - Germania.

Activităţile care au dus la prinderea celor doi tineri au fost realizate de poliţişti din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române - Direcţia de Investigaţii Criminale, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş - Serviciul de Investigaţii Criminale, cu sprijinul specialiştilor de la structurile criminalistice şi acţiuni speciale din cadrul I.P.J. Mureş, precum şi ai Jandarmeriei Mureş.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Au torturat până la moarte un bătrân pentru 100 de lei şi un telefon vechi.
Au torturat până la moarte un bătrân pentru 100 de lei şi un telefon vechi. "A fost o greşeală"

La două zile după ce un bărbat în vârstă de 71 de ani din Bistrița a fost găsit fără suflare în locuința lui, oamenii legii au dat de urma principalilor suspecți.

Raportul ONU privind uciderea lui Jamal Khashoggi. Cine ar fi vinovat
Raportul ONU privind uciderea lui Jamal Khashoggi. Cine ar fi vinovat

Raportoarea specială a ONU asupra execuţiilor extrajudiciare a afirmat joi că deţine "probe" care arată că "uciderea" jurnalistului saudit Jamal Khashoggi a fost "planificată şi comisă de reprezentanţi ai statului din Arabia Saudită".

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Cine sunt candidații desemnați, până acum, la primăriile de sectoare din București. AUR nu a anunțat pe nimeni la 3 sectoare
Cine sunt candidații desemnați, până acum, la primăriile de sectoare din București. AUR nu a anunțat pe nimeni la 3 sectoare

Partidele politice au închis negocierile pentru desemnarea candidaților la primăriile de sector din București. La fiecare dintre cele șase primării s-au înscris cel puțin câte trei candidați.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.