Cum și-a făcut un polițist nunta din șpaga primită. L-a invitat la petrecere și pe mituitor

Ultima actualizare: 21-08-2020 12:09
Cum și-a făcut un polițist nunta din șpaga primită. L-a invitat la petrecere și pe mituitor
Inquam/ George Calin

Un polițist din Constanța a fost arestat pentru trafic de influență după ce a primit mită bani, băuturi și un miel în schimbul promisiunii că va mușamaliza un dosar. Din mita primită, polițistul și-a făcut nunta, la care l-a invitat și pe mituitor.

 

Un polițist de la Secția 1 Rurală Valu lui Traian a fost arestat pentru 30 de zile pentru trafic de influență, după ce, pe parcursul a mai multor luni, a primit mită 6.000 de lei, zeci de sticle de whisky și șampanie, un miel și contravaloarea mai multor mese de la un șofer pe care l-a prins beat la volan și îi promitea mușamalizarea dosarului, scrie Replica de Constanța.

”În perioada mai-septembrie 2019, a pretins și primit de la un martor-denunțător, în mai multe tranșe, suma totală de 6.000 de lei și produse alimentare (30 sticle de whisky, 10 sticle de șampanie și un miel), cu scopul de a îndeplini acte contrare atribuțiilor sale de serviciu ca organ de cercetare penală (obținerea de acte publice contrafăcute sau audierea unui martor mincinos) și de a propune procurorului clasarea cauzei penale în care denunțătorul era cercetat pentru comiterea unei infracțiuni privind siguranța circulației rutiere”, susțin procurorii.

 

Polițistul care lua mită spunea despre colegii lui și procurori că sunt corupți

 

Potrivit rechizitoriului, polițistul îi spunea șoferului cercetat că atât colegii lui cât și procurorii sunt fie corupți, fie ușor de manipulat, doar că, în speța care îl privea, e mai greu pentru că s-a schimbat procurorul de caz.

Cei doi se întâlneau frecvent, de fiecare dată polițistul cerând diverse sume de bani, cuprinse între 100 și 500 de lei, dar accepta oricât avea la el martorul denunțător, care îi plătea și mesele cu fiecare ocazie.

La un moment dat, polițistul a cerut și a primit un miel, 30 de sticle de whisky și 10 de șampanie, care i-au fost aduse chiar la localul unde își ținea petrecerea de nuntă.

Mai mult, polițistul l-a chemat la propria nuntă pe cel de la care primea mită, dar acesta a refuzat.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO