Protestul femeilor împotriva pedepselor uşoare luate de violatori. Jandarmii le-au amendat


Ultimul update: Sambata 09 Martie 2019 15:33
Data publicarii: Vineri 08 Martie 2019 13:45
Categorie: Stiri actuale

Zeci de femei au protestat vineri în faţa Tribunalului Bucureşti împotriva condamnărilor prea blânde primite de agresorii care au abuzat minore - iar jandarmii le-au amendat, de 8 Martie.

De 8 Martie, 50 de femei, militante pentru drepturile femeilor, s-au decis să îşi petreacă ziua într-un mod special. Au protestat în faţa Tribunalului Bucureşti .

La microfon, rând pe rând, femeile au rostit sentinţe reale, în care agresorii fie au rămas în libertate, fie au scăpat cu puţini ani de închisoare.

"Fată, 11 ani, un bărbat o violează şi postează imagini pe reţele sociale. Agresorul primeşte doar doi ani cu suspendare."

"Fată de 13 ani, violată de tată în repetate rânduri. Agresorul a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare."

Protestatarele vor ca magistraţii să nu ţină cont de prejudecăţile societăţii atunci când au în fata astfel de dosare cu situaţii extrem de grave

Femeile au cerut astăzi ca violatorii să nu fie cercetați în stare de libertate și să fie monitorizați după ce ies de la închisoare.

Mulţi agresori sexuali nici nu ajung în atenţia poliţiei. Un studiu făcut de asociaţia salvaţi copii arata ca în 80 la sută dintre cazurile de abuz sexual la minori, cei agresaţi au sub 10 ani pentru că aceştia fie nu îşi dau seama ce se întâmplă, fie le este frică să spună.

La sfârşitul protestului, femeile au fost amendate cu 600 de lei pentru tulburarea ordinii publice de jandarmii care asigură paza Tribunalului Bucureşti. Aceştia au invocat faptul că protestul ar fi avut loc în parcarea tribunalului, care nu este un spaţiu public.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Tags: protest, viol, femei,

VIDEO PROTVPLUS.RO