Cum se apără șoferul care l-a lovit cu mașina pe pilotul Alex Filip, în Corbeanca

Ultima actualizare: 20-08-2020 20:43

Un incident pe cât de grav pe atât de scandalos are în centrul său şun pilot de raliuri, în prezent instructor de conducere defensivă în Corbeanca, Ilfov.

Tânărul care se plimba cu bicicleta a fost în pericol de moarte după ce un şofer care îl şicana în trafic l-a proiectat într-o maşină parcată. Individul acuzat de rea intenţie riscă să fie urmărit penal pentru vătămare corporală din culpă.

Alex Filip, Instructor de conducere defensive: ”Şi-a folosit maşina, adică propria maşină, cum ar folosi cineva un pistol. Adică practic ceva nu i-a convenit pe drum, a scos pistolul şi a tras. ceea ce mi se pare inadmisibil”.

Alex Filip este un cunoscut pilot de curse, dar şi instructor de conducere defensivă. Tocmai el, care predă șofatul în siguranţă, a fost victima unui teribil accident de circulaţie. Plecase de acasă, din Corbeanca, să facă un circuit pe bicicletă. A avut însă neşansa să întâlnească pe drum un şofer despre care susţine că ar fi condus destul de agresiv şi l-ar fi pus în pericol în repetate rânduri. Ba chiar în satul Tamaşi l-a lovit intenţionat cu maşina.

Alex Filip: ”Ultima oară când m-a depăşit, înainte de impactul pe care îl vedem pe filmare m-a înghesuit la acostament, mi-am dat seama că nu aveam cum să mă strecor, aşa încât într-o ultimă disperare am strigat bă, am dat cu plama să îl atenţionez să îmi facă loc. Reacţia: a pus frâna bruscă, cu intenţia de a îmi acorda o lecţie, de a mă lovi, de a mă pune jos”.

Din imagini reiese că bicilistul înaintează pe partea dreaptă a drumului, în timp ce maşina mergea în paralel pe aceeaşi bandă la o distanţă deloc sigură. Asta deşi, potrivit codului rutier, depăşirea trebuie făcută în condiţii de siguranţă. După doar câţiva metri, în zona unei parcări şoferul depăşeşte bicicleta, trage dreapta de volan şi frânează. O manevră prin care tânărul de pe bicicletă este aproape strivit de unul dintre autoturismele parcate după care se prăbuşeşte.

Alex Filip: ”Sunt un pic zdruncinat. Am căzut totuşi de la o viteză de peste 35 km la oră”.

Victima a scăpat ca prin minune cu câteva răni la mâini, pe corp dar şi pe faţă. Omul a fost salvat de casca de protecţie.

Un echipaj SMURD i-a acordat îngrijiri medicale chiar la locul accidentului. Acolo a rămas pentru primele cercetări şi şoferul care a generat acest episod revoltător. Surse apropiate de anchetă susţin că şoferul ar fi declarat că nu l-a văzut pe biciclist.

Teribilul accident de la Corbeanca face acum obiectul unei anchete penale; poliţiştii de la Buftea au făcut nu doar cercetarea la faţa locului, dar încearcă să afle toate detaliile acestei întâmplări. Au văzut şi imaginile susprinse de camerele de supravegehre, aşa că tânărul de 32 de ani, a cărui identitate nu a fost deocamdată dezvăluită, ar putea fi acuzat de vătămare corporală din culpă.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO