Cum se apara Dragos Rusu in cazul de spionaj economic: "Sunt cel mai patriot roman!"

×
Codul embed a fost copiat

"Sunt cel mai patriot roman!" - asa se apara Dragos Rusu, fostul adjunct de la Garda Financiara de acuzatiile de spionaj economic.

Si totusi, cine este moldoveanca misterioasa pentru care functionarul statului a facut naveta la Chisinau, dupa cum spuneau fostul sef al Serviciului de Informatii si Protectie Interna Ilfov si doi procurori cercetati intr-un alt caz? Ce informatii aveau ofiterii SRI, de au cerut instantei autorizatie pentru interceptarea lui Rusu?

La aceste intrebari trebuie sa raspunda anchetatorii. Curios, insa, nici un parchet nu confirma existenta unui asemenea dosar. Doar Serviciul Roman de Informatii a admis ancheta.

Dragos Rusu ne-a declarat ca si-a cunoscut amanta intr-o delegatie la Chisinau, in urma cu un an si jumatate. Sustine insa ca a fost doar o aventura, in timp ce interceptarile il contrazic:

VLAD MIHAI: El, in nebunia lui, s-a indragostit de o tipa din Chisinau.

BALAN GEORGE: Dar de ce nu e ceva nou pentru mine?

Citește și
racheta
Armata SUA va trimite un avion fara pilot in Japonia pentru a supraveghea Coreea de Nord
Noi detalii despre cazul care a şocat România. Fetiţa ascunsă în canapea a fost ucisă pentru bijuteriile pe care criminalul le-a furat şi le-a amanetat, ca să joace la pariuri

VLAD MIHAI: Dar rau de tot. Si o dragoste din asta cu nabadai. Si astia l-au tot prins. Ca de aici au plecat pe mandat, ca el se ducea la Chisinau. Facea ce facea, era la Chisinau. Si el a zis: Bai frate, asta e! Nu pot fara ea.

SAMPETRU MARCEL: Toata viata lui, Dragos a avut tot felul de muieri.

BALAN GEORGE: ...Numai ca tipele astea cu care era el combinat, una nu era sa spui mai serioasa, toate erau cu dosare penale, toate erau cu probleme financiare. Una dintre ele nu se lipea de el doar ca era el baiat frumos. Toti se lipeau de el din interes.

VLAD MIHAI: O fi avut si aia un interes.

Ce interes ar fi putut avea misterioasa amanta? Un raspuns probabil vine de la ofiterii SRI, care au sustinut in fata instantei ca:

"Printre activitatile cu impact in domeniul securitatii nationale au fost descrise si relatiile lui Rusu Dragos cu cetateni straini, care prezinta elementele unei legaturi de natura operativa. Legatura dintre Rusu Dragos si cetatenii straini este asigurata de o femeie, cetatean al Republicii Moldova, cu care Rusu Dragos are relatii intime".

Asadar, ofiterii SRI banuiau ca femeia era agent secret, iar prin intermediul ei, Rusu furniza unui grup strain informatii economice la care avea acces pentru ca era adjunctul Garzii Financiare. Rusu neaga tot.

Atunci, cine este aceasta femeie? Ce avea atat de special de Rusu mergea 500 de kilometri ca sa o vada? Pentru cine lucra si, daca era agent secret, ce urmarea sa obtina de la functionarul roman? Sunt intrebari la care nici autoritatile romane si nici cele de la Chisinau nu au raspuns inca.

Totusi, agentii de informatii au cerut instantei autorizatie de interceptare pe numele lui Rusu, imediat ce au aflat de relatia lui cu moldoveanca:

"Tocmai relatia acestuia cu persoana de sex feminin din Republica Moldova a constituit motivul pentru care acesta a facut obiectul de interes al serviciilor de informatii. Existau indicii ca desfasoara actiuni de spionaj si actiuni prin care se aduce atingere intereselor economice ale tarii si ca sprijina grupari in scopul derularii actiunilor antementionate".

Dragos Rusu: "Declar cu toata sinceritate, toata taria, ca sunt un bun roman, un bun patriot, imi iubesc enorm tara si familia. Datorita functiilor pe care le-am detinut si le detin am fost implicat intr-un joc de interese de care sunt total strain si nu am niciun fel de treaba".

Cei de la DIICOT, in competenta carora se afla acest gen de infractiuni, spun ca pana in acest moment nu au deschis niciun dosar in care Rusu sa fie implicat. Asta inseamna ca, fie interceptarile SRI nu au confirmat banuielile de spionaj, fie ancheta lor este in desfasurare.

Articol recomandat de sport.ro
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Citește și...
Fostul adjunct al Garzii Financiare, banuit de spionaj din cauza relatiei cu o moldoveanca
Fostul adjunct al Garzii Financiare, banuit de spionaj din cauza relatiei cu o moldoveanca

O relatie extraconjugala cu o moldoveanca i-a adus probleme serioase lui Dragos Rusu, fostul adjunct al Garzii Financiare.

Armata SUA va trimite un avion fara pilot in Japonia pentru a supraveghea Coreea de Nord
Armata SUA va trimite un avion fara pilot in Japonia pentru a supraveghea Coreea de Nord

Armata americana este pe punctul de a mobiliza un avion fara pilot de spionaj la una dintre bazele sale din Japonia, cu scopul de consolida supravegherea Coreei de Nord, suspectata de pregatirea unui tir de rachete.

Atac cibernetic fara precedent asupra Romaniei. Specialistii incearca sa opreasca
Atac cibernetic fara precedent asupra Romaniei. Specialistii incearca sa opreasca "scurgerea"de date

Cel mai probabil, un serviciu de spionaj strain a trimis virusi catre serverele guvernamentale, in incercarea de a obtine date secrete.

Recomandări
Israelul a decis să riposteze în forţă împotriva Iranului.
Israelul a decis să riposteze în forţă împotriva Iranului. "Lansarea atâtor rachete şi drone va primi un răspuns"

Cabinetul de război din Israel a luat decizia de a riposta "clar şi puternic" împotriva Iranului pentru atacul cu rachete şi drone de sâmbătă seara, informează postul de televiziune israelian Canal 12, citat de The Times of Israel.

Noi detalii despre intervenția avioanelor britanice din România în sprijinul Israelului. Precizările lui Rishi Sunak
Noi detalii despre intervenția avioanelor britanice din România în sprijinul Israelului. Precizările lui Rishi Sunak

O parte dintre avioanele Typhoon pe care Marea Britanie le avea în România - la Mihail Kogalniceanu - au fost trimise în Orientul Mijlociu pentru apărarea Israelului.

România fierbe sub un val de căldură. Au început să moară peștii în lacuri, Dunărea a secat
România fierbe sub un val de căldură. Au început să moară peștii în lacuri, Dunărea a secat

Valul de căldură din ultimele zile aduce, dincolo de bucuria verii, și vești proaste, mai ales pentru agricultori. Rezerva de apă din sol, și așa puţină, după o iarnă fără zăpadă, este din ce în ce mai scăzută.