Cum pierde Romania 132 mil. lei din incompetenta autoritatilor. Cele 3 mari proiecte pentru care vom scoate bani din buzunar


Ultimul update: Marti 22 Decembrie 2015 07:14
Data publicarii: Sambata 19 Decembrie 2015 17:31
Categorie: Stiri actuale

132 de milioane de lei. Aceasta este suma ametitoare pe care Bucurestiul o pierde pentru ca autoritatile nu vor termina pana la finalul anului 3 proiecte finantate din fonduri europene.

Peste 124 de milioane de lei veneau, conform acordului, de la Uniune, insa cum nu ne-am miscat repede, de acum inainte o sa suportam singuri costurile pasajului rutier de la Piata Sudului, amenajarea circuitului turistic pe lacurile Tei si Floreasca si construirea ambulatoriului de la spitalul Foisor.

Pasajul subteran de la Piata Sudului va lega, atunci cand va fi gata, Calea Vacaresti de bulevardul Nitu Vasile. Vor fi aproape 300 de metri de tunel, cu 4 benzi de mers. Sunt mai bine de 2 ani de cand soferii care tranziteaza acesta zona sunt ingroziti de aglomeratie, iar cosmarul nu se va termina curand, desi proiectul trebuia incheiat pana in 31 decembrie 2015.

Valoarea obiectivului a fost estimata la peste 127 de milioane de lei, iar pana acum s-au cheltuit mai putin de 19 milioane. Incepand cu 1 ianuarie, niciun decont nu mai poate fi facut din fonduri europene, potrivit legii. Bucurestiul pierde astfel o finantare europeana de peste 83.000.000 de lei, suma ce va fi acoperita din bugetul Primariei Capitalei.

O alta lucrare importanta inceputa de Primaria Capitalei pe bani europeni este circuitul turistic pe lacurile Floreasca si Tei. Autoritatile ne-au promis ca in primavara ne vom plimba cu vaporasele vom avea terase si piste de biciclete. Deocamdata trebuie sa ne multumim cu un santier urias. Se pierde astfel o finantare europeana de aproximativ 23 de milioane de lei. Valoarea estimata a proiectului trece de 88 de milioane de lei.

La spitalul Foisor, unde trebuia amenajat un ambulatoriu integrat, este si mai simplu. Finantarea europeana de 17 milioane de lei se pierde integral. Primarul interimar va solicita Consiliului General al Municipiului Bucuresti acordul pentru prelungirea acestor proiecte pana la data de 30 iunie 2016, dar si pentru finantarea lor de la bugetul local.

VIDEO PROTVPLUS.RO