Cum justifica Ministrul Apararii achizitionarea de avioane F-16. "Zilnic, spatiul aerian e fortat"

Ultima actualizare: 03-08-2013 06:45
Cum justifica Ministrul Apararii achizitionarea de...
Cum justifica Ministrul Apararii achizitionarea de...

Ministrul Apararii, Mircea Dusa, spune ca este necesara achizitionarea de avioane F-16 deoarece aproape zilnic spatiul aerian al tarii este fortat de aparate de zbor "care nu sunt identificate sau care nu au aprobare de survol".

"Sa stiti ca este foarte necesar sa achizitionam avioanele pentru ca aproape zilnic spatiul aerian al tarii este fortat, probabil n-ar trebui sa va spun asta, de avioane care nu sunt identificate sau care nu au aprobare de survol si in acel moment suntem nevoiti sa ridicam in aer avioanele de vanatoare cu procedurile de somare pentru ca acele avioane sa iasa din spatiul de survol al tarii", a declarat, miercuri, la Pitesti, ministrul Apararii, Mircea Dusa, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, aceste lucruri de intampla "destul de des" si se folosesc, in momentul de fata, de MIG-urile din dotare.

"Ieri noapte (n.r. - in noaptea de luni spre marti) s-a intamplat ultima oara, sunt detalii care nu pot fi facute publice. Sunt tot felul de situatii cand noi, pe procedurile internationale si europene pe care le avem pe aceasta speta, actionam, dar nu va pot spune daca am actionat in forta", a declarat ministrul Mircea Dusa.

Minstrul Apararii a participat, miercuri, in Piata "Vasile Milea" din Pitesti, la festivitatea de acordare a primului grad de maistru militari si subofiter al promotiei "Aurel Vlaicu 100" a Scolii Militare de Maistri Militari si Subofiteri a Fortelor Terestre Basarab I.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO