Cum au reușit polițiștii germani să prindă doi hoți cu ajutorul unor excremente de câine

Ultima actualizare: 25-08-2020 09:36

Câteodată şi poliţiştii sau purtătorii de cuvânt râd de rezultatul investigaţiilor făcute. Un exemplu vine de la periferia oraşului Hamburg, unde doi hoţi au încercat să spargă un apartament, dar au dat greş.

Anchetatorii, chemaţi la fața locului, au găsit în locuinţă un prosop murdărit în mod suspect şi dezgustător - cu nişte excremente de câine şi cu o urmă clară de talpă de pantof.

Sandra Levgrün, Poliția Hamburg: "Polițiștii au pornit de la premisa că făptașul chiar a călcat în excrementele câinelui. Apoi a furat un prosop dintr-un balcon pentru a-și curăța pantoful."

Eşecul primei lovituri nu i-a descurajat pe cei doi indivizi, care au mai făcut o încercare. În aceeaşi noapte, o femeie de 61 de ani a sunat la poliţie şi a anunţat că doi străini au intrat în casa ei.

Sandra Levgrün, Poliția Hamburg: "Credeau că nu e nimeni acasă, iar când proprietara i-a surprins, au fugit. I-a văzut, însă, un martor care a furnizat o bună descriere a suspecților. Cei doi, de 19 și 27 de ani, au fost urmăriți și arestați. Aveau bani asupra lor. Dar indiciul decisv a fost că individul de 27 de ani purta pantofi care se potriveau cu urma lăsată în excrementele de câine."

Astfel, poliţiştii şi-au dat seama că suspecţii sunt responsabili şi de tentativa anterioară de spargere a unei locuinţe. Şi iată cum un câine a fost de ajutor pentru oamenii legii. Este adevărat, într-un fel nu tocmai convenţional.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO