Cum au încercat zeci de români din Italia să forțeze intrarea în țară, pe la Giurgiu


Ultimul update: Marti 10 Martie 2020 20:27
Data publicarii: Marti 10 Martie 2020 20:04
Categorie: Stiri actuale
Italia se află în carantină: nimeni nu iese, nimeni nu intră în țară

Douăzeci și unu de cetățeni români care au încercat să intre în țară, pe la Giurgiu, susținând că se întorc din Grecia, au fost plasați în carantină, după ce autoritățile au descoperit că veneau din Italia.

Informația a fost făcută publică de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, în ședința de Guvern de marți seară.

Ministrul de Interne a precizat că cei 21 de pasageri, despre care a afirmat că au forţat intrarea la Girgiu, veneau din Sicilia şi Calabria.

Ei erau pasageri într-un autocar care venea din Grecia, unde ajunseseră cu feribotul din Italia și, la vama Giurgiu, au încercat să ascundă faptul că veneau Peninsulă.

Făcând referire la acest caz, premierul interimar Ludovic Orban a cerut ca Poliţia de Frontieră să crească vigilenţa la toate punctele de intrare în ţară. 

”Odată cu suspendarea tuturor formelor de transport organizat va trebui să creştem atenţia şi vigilenţa faţă de transportul cu maşini personale şi microbuze cu sub 9 locuri. Va trebui să mobilizaţi Poliţia de Frontieră şi DSP-urile. Să implementaţi cu eficienţă formularul nou, pentru că obiectivul nostru clar este să aflăm de unde vin oamenii, pe ce traseu şi să luăm măsurile care se impun. Vă atrag atenţia că, în urma deciziei Guvernului Italia, toată Italia este zonă roşie, cu consecinţele de rigoare. Poliţia de Frontieră să crească vigilenţa pe toate punctele de intrare în ţară”, a precizat Orban.

De asemenea, Orban a afirmat că sunt probleme legate şi de controlul izolării la domiciliu.

”În afară de verificările prin poliţie, Jandarmerie, va trebui să responsabilizaţi reprezentanţii autorităţilor locale, penttru verificarea şi inventarierea familiilor care au nevoie de aprovizionare şi a celor care pot să beneficieze de acest sprijin. Transmiteţi, prin prefecţi, că avem capacitatea financiară să asigurăm resursele financiare pentru toate persoanele care sunt în izolare la domiciliu”, a recomandat premierul.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO