Cum a fost posibil ca o fată să cadă pe geamul autobuzului, în Ploieşti. "Parcă e ghetou"

Ultimul update: Joi 10 Ianuarie 2019 20:51
Data publicarii: Joi 10 Ianuarie 2019 18:29
Categorie: Actualitate

Incident revoltător în Ploieşti: o fată de 17 ani a ajuns la spital după ce a căzut pe geamul unui autobuz al societăţii de transport în comun.

Adolescenta se sprijinea - cel mai probabil - de placă de sticlă în momentul în care aceasta a cedat. Reprezentanţii societăţii de transport spun că geamul cu pricina fusese înlocuit în vara de un service autorizat din Ploieşti.

Adolescenta s-au urcat în autobuz împreună cu o prietenă. Amândouă voiau să ajungă acasă şi s-au aşezat pe locurile din spate ale vehicului. Imediat după ce maşina a plecat din staţie, fata de 17 ani s-a rezemat de geamul lateral dar - în împrejurări încă neclare - acesta a cedat iar ea s-a prăbuşit afară, pe şosea.

Când s-a produs accidentul, autobuzul circula - din fericire - cu viteză mică. Şoferul a fost anunţat de întâmplare de prietena adolescenţei şi a oprit imediat. Victima a fost transportată inconştienta cu o ambulanţă la spital.

Odette Pană, Medic Şef UPU SJU Ploieşti: "Politraumatism prin cădere de la alt nivel. A suferit o intervenţie neurochirurgicala în urgenţă şi acum este internată în secţia de terapie intensivă.”

Accidentul este anchetat de poliţişti - care fac cercetări pentru vătămare corporală din culpă. Autobuzul implicat era vechi de 17 ani. Conducerea societăţii de transport public din Ploieşti susţine însă că era în perfectă stare de funcţionare şi că ultima revizie i-a fost făcută acum două luni. Recunosc însă că vehiculul a mai fost implicat într-un accident - anul trecut - iar în urma avariilor suferite la acea vreme a fost supus mai multor reparaţii, inclusiv la geamul care s-a desprins acum.

Nicolae Alexandru, Director Societatea de Transport în Comun Ploieşti: "Acest autobuz a avut în luna februarie, un accident în zona dreaptă spate, unde este situat acest geam. Acest geam a fost schimbat de o societate autorizată, punându-se un geam nou şi remediindu-se şi celelalte defecţiuni."

În Ploieşti, unele dintre vehiculele societăţii de transport în comun sunt vechi şi de peste 40 de ani. Acum câteva luni, un autobuz plin cu călători s-a rupt în zona burdufului pe o stradă din oraş. Nu au fost însă victime. Oamenii se plâng însă că oricând se pot produce noi incidente.

"Este groaznic, maşini vechi parcă se circulă într-un ghetou, pe cuvânt. Sunt nişte maşini jegoase, urâte. Sunt nişte deşeuri", spune un pasager. "Nu mai ai siguranţă, să zic aşa... să ne ofere transport mai bun, că plătim abonamente

În urma accidentului, societatea de transport în comun din Ploieşti a anunţat că va verifica starea autobuzelor care circulă în oraş iar cele care vor fi descoperite cu probleme vor fi scoase din uz.

Incident şocant în Ploieşti. O fată a ajuns la spital, după ce a căzut cu geamul unui autobuz aflat în mers
Incident şocant în Ploieşti. O fată a ajuns la spital, după ce a căzut cu geamul unui autobuz aflat în mers
VIDEO PROTVPLUS.RO
sofer craiova spital
A intrat cu maşina în uşile de acces ale Spitalului Judeţean Craiova. Explicația șoferului
Motivul pentru care trei turişti aflați în Masivul Făgăraş au sunat la 112
Un bărbat a murit după ce maşina la care repara a căzut peste el
Ar putea fi cel mai bun an pentru vânătoarea de la Balc. Anunțul lui Ion Țiriac
Scandal între traficanți de țigări și poliție într-o piață din Drobeta Turnu Severin
Isprava unui tânăr din Bacău care a vrut să-şi impresioneze iubita
galati, batran, batut
Reacția recidivistului care a bătut un bătrân în Galaţi şi i-a furat 500 de euro şi telefonul
Fata ucisă, din Constanța, s-ar fi certat cu tatăl ei din cauza internetului. Mărturia mamei
Cum a murit de fapt fata de 14 ani, din Constanța, ucisă de tatăl ei
Trei reţinuți pentru trafic de droguri de mare risc. Ajungeau și în cluburile din Capitală
Accident cu 3 răniți lângă Timișoara. Ambii șoferi erau băuți
A intrat cu țigara aprinsă în garsonieră și a provocat o explozie devastatoare