Cum a arătat Centrul Vechi din București sâmbătă seara în timpul stării de alertă

Dată publicare: 24-05-2020 07:44
Dată actualizare: 24-05-2020 09:35


Cu restricții relaxate, românii încearcă să revină la o oarecare normalitate. Spun că le lipsesc ieșirile cu prietenii la terase și restaurante, petrecerile din cluburi și cumpărăturile în mall-uri, dar se adaptează situației actuale.

Printre noile obiceiuri de sfârșit de săptămână se numără o plimbare prin centrul orașului sau prin parc. La astfel de variante au apelat sâmbătă seară și bucureștenii:

- Ce vă lipsește cel mai tare acum?
- Cluburile, distracția. Să se deschidă mall-urile. Să pot să mănânc la restaurant. Să avem în continuare un Centru Vechi plin. Să ieșim afară. Să mă văd cu prietenii fară restricții, fară măști, fară...

Cu gândul la obiceiurile pe care le aveau înainte de izbucnirea pandemiei, oamenii continuă să viseze la lucrurile care în urma cu două luni reprezentau normalitatea. Deocamdată nu se pot bucura de aceste mici plăceri, dar se consolează cu plimbări prin oraș, la ceas de seară.

În Centrul Vechi al Capitalei, de pildă, aglomerația este acum doar o amintire. Aseară, atmosfera era diferită de ceea ce mulți dintre noi știam.

Acum, toate terasele și cluburile sunt încă închise, iar pe străzi sunt doar câțiva oameni care au ieșit să se relaxeze."

Femeie: "Am ieșit și ne-am plimbat cu bicicletele puțin și centru, era în drum spre casă."

Bărbat: "Mi se schimbă viață. Am înnebunit atâta timp în casă. Acum e altceva."

Unii au optat aseară pentru o plimbare pe aleile parcurilor sau cu barca pe lac.

Tânără: "A devenit o obișnuință chestia asta. Oricum, acum nu mai e nimic de făcut, de ieșit în restaurante sau în centru."

Bărbat: "Suntem cu biclele, mergem, ne plimbam și... sport."

Copil: "-Sunt puțin cam trist că nu putem să ieșim din casă. Trebuie să purtăm mască și să purtăm mănuși dacă mergem în oraș. / -Și tu ce iți dorești acum să se întâmple cel mai tare? / -Îmi doresc să scăpăm de perioada asta. Să mă mai joc pe aici și să ies pe afară."

Bărbat: "Mergem la concerte, la drumeții pe munte și asta chiar ne-a lipsit, că în rest ne-am folosit de ieșirea aia în scop de mișcare personală."

Există însă și oameni care spun că restricțiile impuse în timpul stării de urgență nu i-au afectat.

Femeie: "Oricum, pentru mine nu a fost chiar atât de rău. A trecut chiar ușor."


VIDEO PROTVPLUS.RO